Ora Pământului la Şcoala Gimnazială „Elena Doamna”

 

Evenimentul Ora Pământului a ajuns la ediția cu numărul 18 și a fost celebrat anul acesta și de Școala „Elena Doamna” Tecuci sâmbătă, 23 martie 2024. 

Evenimentul de mediu este o activitate simbolică, o oră de speranță dedicată planetei, în care se stinge lumina, iar oamenii se conectează cu ei înșiși și cu semenii lor făcând ceva pozitiv pentru planetă.  

Elevii, împreună cu părinții și alţi membri ai familiei, s-au alăturat sâmbătă seara, începând cu ora 20, acestei inițiative de conștientizare, subliniind ideea că oricât de mic ar fi gestul, dacă este practicat cu regularitate se poate transformă într-un obicei sănătos.  

 Stingerea luminii este o acţiune simbolică, moment de reflecție asupra a ceea ce putem face pentru a produce o diferență. Doar 60 de minute, poate că nu pare mare lucru, dar magia se întâmplă atunci când oameni din Asia şi Africa, America de Nord şi de Sud, Oceania şi Europa – susţinători din peste 190 de ţări şi teritorii – oferă o oră pentru singura noastră casă, creând cea mai mare oră pentru Pământ, arată www.earthhour.org.  

Pământul este casa noastră comună. Activitatea a fost un prilej de întărire a spiritului civic și de apartenenţă la comunitate. Elevii au avut ocazia să petreacă timp de calitate alături de colegi, profesori, familii, cântând melodii îndrăgite de toată lumea – Vine, vine primăvara, O lume minunată, Gaşca mea și multe altele.  

Evenimentul a fost promovat şi pe pagina de facebook a Programului Naţional Cantus Mundi. 

 

Şcoala Gimnazială „Elena Doamna”