Festival de rugby la Tecuci – FOTO

 

Terenul de sport din spatele CNAE a fost duminică, 14 aprilie 2024, începând cu ora 11, locul de desfășurare a unor interesante și atractive meciuri de rugby, într-un frumos spectacol organizat de CSS Tecuci, respectiv CSR Tecuci. 

Astfel, în deschidere, am asistat la meciul de rugby U16 între echipele CSS Tecuci – antrenor Ionel Popa și Liceul de Transporturi Auto „Traian Vuia” din Galați, antrenor Marius Secuianu, partida terminată cu scorul de 25-10 în favoarea tecucenilor.  

 A urmat partida U18 desfășurată în cadrul celei de a doua etape a Turneului transfrontailier „Cupa Prutului”, între echipele CSS Tecuci – antrenor Genu Popa și CSR Sporting ASEM Chișinău – antrenor Mircea Ghenea. Meciul s-a încheiat cu victoria rugbystilor tecuceni cu scorul de 36-7. 

O altă partidă U16 a fost cea disputată între echipele CSS Tecuci – antrenor Ionel Popa și Școala Sportivă specializată de aerobică și rugby din Chișinău, partida încheiată cu victoria sportivilor moldoveni, la scorul de 35 – 12.  

Meciurile au avut crainici pe antrenorii Genu Popa și Marius Secuianu – care își prezentau la microfon jucătorii înainte de începerea partidelor. Partidele au fost conduse de brigada de arbitri formată din Mario Maximilian, Munteanu Antonel din Galați și Vlad Stan din Tecuci. 

La sfârșitul meciurilor, au fost oferite diplome și cupe echipelor participante dar și diplome speciale pentru cea mai bună echipă, cel mai bun antrenor și cel mai tehnic jucător. La categoria U 18 cel mai tehnic jucător a fost desemnat rugbistul Florin Marin, iar la categoria U 16 – Denis Gârleanu. 

 La urma urmei, diplomele și scorurile contează mai puțin, contează în schimb faptul că meciurile s-au desfășurat într-o atmosferă de prietenie, dând naștere la spectacole adevărate unde se putea vedea bucuria sportului. Să apreciem eforturile depuse de organizatori, CSS Tecuci, care au pus la dispoziție o suprafață de joc foarte bine îngrijită, la fel ca pe marile stadioane.  

Am văzut un public spectator, dornic de spectacol și am avut și bucuria să văd pe teren și un băiețel de 2-3 ani purtând un tricolor pe spatele căruia scria – CSS Tecuci. Să credem, prin acest lucru, că rugbiul tecucean are viitor?

Ca de obicei, asistența medicală a fost asigurată de neobositul doctor Nicolae Roșculeț, însoțit de asistente și de o ambulanță. A fost prezența Jandarmeria și chiar Poliția municipală, pentru asigurarea liniștei necesare. 

Sper în sprijinul Primăriei către această unitate sportivă care dă nume importante la nivel național, sportivi de aici cucerind medalii la competițiile naționale. Să sprijinim sportul, acest minunat izvor de sănătate.

Felicitări organizatorilor acestui turneu! 

 

Iancu Aizic