Copy – Paste 

  

Dreptul persoanei de a avea acces la orice informaţie de interes public nu poate fi îngrădit și este consfințit prin Constituție. În același timp, mijloacele de informare în masă, publice şi private, sunt obligate să asigure informarea corectă a opiniei publice. 

La Tecuci acest drept, al fiecăruia, este prost înțeles. Tecucenilor și nu numai le sunt oferite zilnic articole furate, cititorii încurajând în acest mod hoția, fără ca să știe. 

În ciuda elementelor de securitate și-au însușit munca noastră sau a colaboratorilor care au ales să își facă cunoscută activitatea aici, tocmai pentru că reprezentăm o garanție a încrederii. Și-au însușit-o pentru a demonstra că pot să fure, iar hoția nu s-a oprit doar la copierea articolelor de pe publicația noastră.   

În data de 8 aprilie 2024 vă prezentam o parte dintre proiectele aflate în diferite stadii de derulare sau finalizate în acest mandat la nivelul municipiului Tecuci. Zeci de milioane de euro au fost obținuți pentru Tecuci de actuala administrație, iar proiectele pot fi accesate AICI.   

Câteva din aceste proiecte se află în prezent printre promisiunile unui candidat la funcția de primar al municipiului Tecuci. Fiindcă a văzut că se poate, pentru că tecucenii au închis ochii la hoțiile zilnice și, fără ca să știe, le-au încurajat. 

Această frică a unora că tecucenii sunt corect informați a culminat cu furtul publicației noastre din cutiile poștale. Doi tecuceni care altădată ocupau funcții importante în urbea noastră au fost văzuți strângând ziarul tipărit pe o stradă din cartierul Cuza Vodă.  

Lucrau în echipă, frățește, unul pe o parte, cel de-al doilea pe cealaltă parte a străzii. Cei care i-au văzut știau că unul a fost administrator iar celălalt consilier de primar. Altă echipă, mai tânără, strângea ziarele de la blocurile aflate vizavi de cinematograf.  

Totul demonstrează cât de mult se tem și unii și alții ca tecucenii să fie corect informați, să afle faptul că administrația locală a atras fonduri nerambursabile de 83 milioane de euro pentru municipiul Tecuci. Speră că vor ajunge la butoane pentru a dijmui acești bani după bunul plac.