A fost semnat contractul pentru construirea a 26 de apartamente la Tecuci. Locuințele sunt destinate tinerilor

 

La sfârșitul anului 2022, Municipiul Tecuci primea peste 5,3 milioane de euro de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Finanțările sunt alocate prin PNRR – Planul Național de Redresare și Reziliență, iar printre proiecte se află construirea de locuințe destinate tinerilor. 

„Sunt vești pe care le așteptam și care mă bucură, pentru că implementarea acestor proiecte înseamnă dezvoltare, locuri de muncă, creșterea calității vieții. Mulțumesc în mod deosebit echipei din Primăria Tecuci cu care am scris aceste proiecte”, menționa la acea vreme primarul Lucian Costin. Licitația pentru construirea primelor 26 de apartamente destinate tinerilor a fost lansată în luna aprilie din acest an. 

 Astăzi, 4 iunie 2024, la Primăria Tecuci a fost semnat contractul de lucrări cu SC Vila SA, societate care a câștigat licitația pentru construirea celor 26 de apartamente destinate tinerilor. 

„Cu răbdare o să mai semnăm multe astfel de contracte pentru tecuceni”, a declarat cu acest prilej edilul tecucean. 

Investiția are o valoare de 14 milioane de lei, aproximativ 2,5 milioane de euro, iar cele două blocuri de apartamente vor fi construite în zona fostei unități militare. Se estimează că, după obținerea avizelor necesare, în cel mult trei săptămâni utilajele vor fi prezente pe șantier. 

Eforturile municipalității se înscriu pe linia demersurilor făcute de către actuala administrație pentru atragerea tinerilor în comunitatea noastră prin oferirea unor condiții decente de trai.