Peste 300 de incidente electorale în întreaga țară. Unul petrecut la Tecuci

 

De la începerea votării, structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au menținut climatul normal de siguranță și ordine publică și nu au fost înregistrate situații grave care să afecteze procesul electoral. 

În întreaga țară au fost semnalate 312 incidente în legătură cu procesul electoral. Dintre acestea 114 nu s-au confirmat, iar 56 sunt în curs de verificare. 

Angajații MAI au intervenit operativ în cazul fiecărei sesizări luând măsurile prevăzute de lege atunci când a fost cazul. 

Au fost aplicate 87 de sancțiuni contravenționale: 42 de amenzi în valoare de peste 47.000 de lei și 45 de avertismente. Totodată, s-au întocmit dosare penale pentru 65 de posibile infracțiuni. 

Polițiștii din Tecuci cercetează un bărbat pentru fraudă la vot după ce președintele secției de votare a observat că la ieșirea din cabinele de vot, bărbatul respectiv avea 7 buletine de vot, iar soția sa doar 3, deși intraseră în cabine fiecare cu câte 5 buletine. 

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că femeie respectivă i-ar fi dat soțului pe ascuns două buletine pentru a vota în locul ei, motivând că ea nu știe să citească, transmite MAI. 

 

Update, ora 16: Polițiștii au fost sesizați la 112 de către un bărbat din comuna Drăgănești, județul Galați, referitor la faptul că unor votanți le-ar fi fost înmânate de către membrii comisiei de votare în loc de cinci buletine de vot, la câte ar fi avut dreptul, un număr de șapte sau opt buletine de vot. În cauză se fac verificări pentru identificarea persoanelor. A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de fraudă la vot. 

 

Update, ora 17: Polițiștii dintr-un oraș din jud. Galați au fost informați că un bărbat a postat astăzi pe o rețea de socializare o postare, prin care face campanie electorală în favoarea unui candidat. A fost amendat cu 1.400 lei. 

 

Update, ora 18.45: În jurul orei 16:30, membrii Biroului electoral al secției de votare nr. 227 din comuna Bălășești, județul Galați, au sesizat agentul de poliție de frontieră aflat în dispozitiv de ordine publică despre faptul că un bărbat care își exercita dreptul al vot nu a introdus în urne toate buletinele de vot, ci un singur buletin din cele cinci primite.

Agentul de poliție a identificat persoana în cauză, un bărbat în vârstă de 22 ani, din localitate, iar asupra acestuia, în buzunar, au fost găsite celelalte patru buletine de vot, fără a avea aplicată ștampila de vot pe ele.

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul IPJ Galați, care a preluat persoana în cauză și a condus-o la sediul poliției unde a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt. Buletinele de vot găsite asupra bărbatului au fost anulate de către președintele secției de votare.

 

Lasă un răspuns