Două autoturisme avariate după o ceartă care a degenerat

 

Miercuri, 12 iunie 2024, în jurul orei 20:30, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Smârdan au fost sesizați telefonic cu privire la o coliziune între două autoturisme, pe o stradă din localitatea Smârdan din județul Galați. 

Polițiștii s-au deplasat la fața locului și în urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că, în cursul aceleiași seri, ar fi avut loc un conflict verbal între un bărbat de 53 de ani și o tânără de 20 de ani, ambii din localitatea menționată. 

Ulterior, după aproximativ 10 minute, bărbatul ar fi urmărit-o pe tânără cu autoturismul până în fața unui magazin de pe strada Alexandru cel Bun din localitate, unde ar fi intrat în impact față-spate cu autoturismul la volanul căreia se afla aceasta. Din impact, primul autovehicul a ricoșat în gardul unui imobil. 

Bărbatul de 53 de ani ar fi amenințat-o cu acte de violență pe femeie și în momentul în care ar fi încercat să coboare din autoturism ar fi fost lovit de către un tânăr de 24 de ani, din aceeași localitate, aflat în zonă.  

Polițiștii i-au condus pe cei implicați în eveniment la sediul secției, în vederea clarificării situației de fapt. La testarea cu aparatul etilotest, singura valoare pozitivă a fost doar în cazul bărbatului de 53 de ani, valoarea indicată fiind de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

În cauză a fost întocmit un dosar penal. Față de bărbatul de 53 de ani a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 2.310 lei pentru conducere sub influența alcoolului și nepăstrarea distanței regulamentare față de autovehiculul din față, transmite IPJ Galați.