La volan fără permis sau sub influența alcoolului 

 

Vineri, 14 iunie 2024, în jurul orei 20, polițiști din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Matca au depistat în traficul rutier un bărbat în vârstă de 26 de ani, din comuna Matca. Acesta conducea un autoturism pe strada Trandafirilor, din localitatea Corod, având dreptul de a conduce suspendat pentru alte abateri la regimul circulației rutiere. 

A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. 

Duminică, 16 iunie, în jurul orei 19:40, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Smârdan au depistat un bărbat de 55 de ani din sat Cișmele, județul Galați. Bărbatul conducea sub influența băuturilor alcoolice un autoturism pe DJ 251, având direcția de deplasare dinspre Smârdan către Schela. 

Întrucât valoarea indicată de aparatul etilotest a fost de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, conducătorul auto a fost condus la o unitate spitalicească, unde i-au fost prelevate probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.  

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, transmite IPJ Galați.