La volan fără permis, sub influența alcoolului sau a altor substanțe

 

În weekendul care tocmai a trecut, polițiștii gălățeni au depistat mai mulți bărbați în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice, a substanțelor psihoactive sau fără a deține permis de conducere. 

Printre aceștia s-a aflat un bărbat de 54 de ani, din municipiul Tecuci. Bărbatul a fost depistat de polițiști din cadrul Biroului Rutier Tecuci pe strada Ștefan cel Mare din orașul de domiciliu, vineri, 21 iunie 2024, în jurul orei 20:30. Aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Un tânăr în vârstă de 18 ani din comuna Cosmești, județul Galați, a fost depistat de polițiști din cadrul Biroului Rutier Tecuci pe strada 1 Decembrie 1918 din Tecuci, duminică, 23 iunie, în jurul orei 00:35. S-a stabilit că cel aflat la volan avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice în urma unor abateri anterioare la regimul circulației rutiere. 

Un alt bărbat, în vârstă de 22 de ani, din comuna Pechea, județul Galați, a fost depistat de polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Smârdan pe DJ 251, în interiorul localității de domiciliu. După testarea cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.  

În cazurile în care rezultatele au fost pozitive la consumul de băuturi alcoolice sau de substanțe interzise, persoanele au fost conduse la unități spitalicești. Le-au fost recoltate mostre biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei și a prezenței de substanțe psihoactive în organism.  

Au fost întocmite dosare penale pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, respectiv pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, transmite IPJ Galați.