Cercetați: Cel de la volan pentru că nu avea permis, proprietarul fiindcă i-a încredințat autoturismul

 

Sâmbătă, 6 iulie 2024, în jurul orei 10, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Tecuci au depistat în trafic un tânăr care avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat. Tânărul, în vârstă de 19 ani din Tecuci, conducea un autoturism pe strada Elena Doamna din localitatea de domiciliu. 

După testarea cu aparatul din dotare a conducătorului auto, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.  

De asemenea, în interiorul autovehiculului se afla și proprietarul acestuia, un bărbat în vârstă de 36 de ani, care i-ar fi încredințat autoturismul tânărului pentru a-l conduce, deși cunoștea faptul că acesta avea permisul de conducere reținut. 

A fost întocmit dosar penal pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, transmite IPJ Galați. 

 

Lasă un răspuns