La nivelul municipiului Tecuci există gospodării care nu sunt racordate la reţeaua de distribuţie pentru alimentare cu apă şi reţeaua de canalizare. Cauza principală este lipsa infrastructurii specifice pentru aceste utilităţi.
Pentru a asigura o creştere din punct de vedere al calităţii vieţii, Primăria Tecuci și-a propus să asigure infrastructura necesară pentru cetăţenii care doresc să se racordeze la reţeaua de apă potabilă şi la sistemul centralizat de colectare a apei menajere uzate.
Marți, 27 august 2024, în ședința Consiliului Local Tecuci, consilierii locali au aprobat studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici faza SF pentru obiectivul de investitii „Extindere reţea de alimentare cu apă şi reţea de canalizare de colectare a apelor uzate în Municipiul Tecuci”.
Investiția prevede crearea: Reţelei de alimentare cu apă – conducte de distribuţie, cămine de vane, branșamente individuale, hidranţi; Reţelei de canalizare – reţea de canalizare apă menajeră, cămine de vizitare, racorduri individuale. Conform proiectului, Rețeaua de apă potabilă va fi creată pe o lungime de 3.148 metri, iar cea de colectare a apelor uzate pe o lungime de 4.011 metri.
Sunt vizate străzile: Aleea Parcului, Alexandru Demetriad, Alexandru Lascarov Moldoveanu, Alexandru Mironescu, Cărămidăriei, Constantin I. Mocanu, Fundătura Ocheșești, Fundătura Furceni, Fundătura Independenței, Fundătura Iorgu Iordan, Fundătura Sergent Vasile Mohor, Gheorghe Nicolau, Gheorghe Purcaru, Ion Dongorozi, Ion Țau, Miltiade Filipescu, Negoiță Dănăilă, Ana Ipătescu, Ștefan Zeletin, Regele Carol I, Regina Maria, Regina Elisabeta, Mitropolit Miron Cristea, Adrian Caraulacu, Aleea Negoiță Dănăilă.
Proiectul are o valoare de 8.887.345,51 Iei, aproximativ 1,79 milioane de euro. Investiția va fi implementată cu fonduri din cadrul PNRR – Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, „Componenta C1 – Managementul Apei”.