In Memoriam Iulia Gheorghiu

În tradiția Liceului nr. 1 Tecuci, actualul Colegiu Național „Spiru Haret”, intră și aceea de a-și omagia și venera iluștri dascăli care au contribuit ca această unitate școlară să obțină performanțe mult apreciate pe plan local, județean și național.

 
Despre toate aceste realizări vorbesc diplomele obținute de către elevi la olimpiadele școlare precum și cele atribuite de către Ministerul Învățământului , în repetate rânduri conducerii colegiului.
 
Foști și actuali profesori, precum și foști elevi ai acestui liceu, vor să-și îndeplinească o datorie de onoare față de distinsa profesoară Iulia Gheorghiu – prin organizarea comemorării a 40 ani de la trecerea în neființă.


 
Iulia Gheorghiu este o personalitate recunoscută nu numai pe plan local, este fiica marelui dascăl – învățător Constantin Gheorghiu – prieten apropiat al celui mai mare „Om al școlii” – Spiru Haret – ministrul învățământului.
 
Constantin Gheorghiu este acela care a îndrumat primii pași ai apreciatului economist Anghel Rugină, fiindu-i învățător. Nu întâmplător colegiul nostru (Liceul nr. 1 Tecuci) poartă numele marelui om de știință – Spiru Haret – aceasta datorându-se în mare măsură contribuției aduse de învățătorul Constantin Gheorghiu prin inițierea strângerii de donații publice pentru ridicarea statuii savantului, astăzi aceasta aflându-se în fața colegiului ce-i poartă numele.
 
După aprecierea noastră și a unor personalități demne de luat în seamă, această statuie este una dintre cele mai valoroase din orașul nostru, bustul fiind executat de marele sculptor – Ion Jalea – autor și al basoreliefurilor de la Mausoleul Eroilor de la Mărășești.
 
Programul Comemorării a 40 ani de la trecerea în neființă a Iuliei Gheorghiu – distinsă profesoară și directoare a Liceului nr. 1 Tecuci, astăzi Colegiul Național „Spiru Haret”:
 
 
Sâmbătă, 9 iulie 2016
 
 
10 – 11,30 – Întâlnire la Colegiul Național „Spiru Haret” / cabinetul „Iulia Gheorghiu”
12 – Slujba de pomenire la Cimitirul „Eternitatea” Tecuci
13 – Parastas la Restaurantul „Papa Bun” Tecuci
 
 
Sunt invitați foști colegi, profesori tecuceni, elevi ai doamnei Iulia Gheorghiu și cunoștințe ale celei comemorate.
 
 
Pentru relații suplimentare :
Telefon – 0236.811.695; 0236.814.437; 0743.836.129.
 
 
Apropiat colaborator și coleg al celei comemorate, prof. Virgil Pavel