Comunicat de presă

Serviciul Public Local de Asistență Socială Tecuci a început  cu data de 4.07.2016 distribuirea alimentelor din cadrul Programului European pentru persoane defavorizate POAD 2015-2016.
Categoriile de persoane  defavorizate care beneficiază de ajutoare alimentare sunt:


– persoane cu handicap grav și accentuat;
– beneficiari  ajutor social;
– beneficiari alocații de susținere a familiei;
– pensionarii sistemului public de pensii și beneficiari ai indemnizației sociale pentru pensionari (plafon maxim 450 lei);
– persoane care beneficiază de indemnizații și sporuri pentru invalizi, veterani și văduve de război (plafon maxim 450 lei);
– șomeri (plafon maxim 450 lei).
Persoanele aflate în situațiile sus menționate se regăsesc pe listele transmise de Instituția Prefectului Jud. Galați. Aceste persoane sunt așteptate la depozitul situat în str. Gheorghe Petrașcu nr. 64-66, fosta unitate militară de lângă Kaufland, în vederea ridicării alimentelor.

Dintr-un număr de 3.400 persoane, menționate în liste, până la data de 14.07.2016 s-au prezentat, în vederea ridicării alimentelor, un număr de 2.600 beneficiari.

Având în vedere faptul că, în ultimele zile, ritmul de distribuire a scăzut, fapt remarcat prin numărul mic de persoane care se prezintă zilnic pentru a-și ridica alimentele, începând cu data de 18.07.2016 distribuția alimentelor se va face, în aceeași locație, în zilele de marți și joi ale săptămânii între orele 9 – 13.