Activitățile culturale ale Tecuciului programate pentru semestrul II

A fost aprobat de către Consiliul local Programul de activități culturale ale Municipiului Tecuci pentru cele cinci luni din an care au rămas, august – decembrie. 

Primăria va organiza Ziua mondială a Educației în 5 octombrie, Ziua Armatei în 25 octombrie, Cupa României la aeromodele de sală în 7 noiembrie, Ziua veteranilor la 11 noiembrie, Ziua Națională a României la 1 decembrie, Sărbătorile Crăciunului în perioada 25 – 28 decembrie, sărbătorirea membrilor Clubului pensionarilor în 25 decembrie și Revelionul 2016 – 2017. Valoarea totală a acestor serbări propuse de Primărie este de 116.500 lei.
Biblioteca municipală are în vedere desfășurarea lunară a Cenaclului literar-artistic „Ștefan Petică”, „Biblioteca în vacanță – lecturi în parc” se va desfășura pe tot parcursul lunii august, expoziții documentare au loc în 1 septembrie la atestarea documentară a Tecuciului, concursul de creații literare „Când vioarele tăcură, poezia lui răsună” este programat în 17 octombrie, lansări de carte și expoziții. Valoarea desfășurării acestor evenimente culturale este de 8.500 lei.
Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” dorește susținerea unui simpozion în 1 septembrie, „Ziua Muzeului” în data de 17 septembrie, „Muzeul la tine în școală”, eveniment ce se va desfășura pe parcursul lunilor octombrie – decembrie, expoziție tematică cu instituțiile școlare tecucene programată în octombrie și colocvii. Suma necesară desfășurării este de 1.230 lei.
Casa de cultură  are activități pe un buget de 66.000 lei pentru semestrul II al anului în curs, fiind programate în august Festivalurile de fanfară și al grupurilor folclorice. În perioada 27 – 28 august are loc festivalul „Cântă de răsună lunca”, în septembrie este Gala dansului și festivalul de poezie „Costache Conachi”,  în luna octombrie sunt simpozionul „Trei poeți, trei destine” și Ziua mondială a vârstnicilor precum și un simpozion de ziua Armatei în 25 octombrie. În luna noiembrie are loc colocviul de filosofie „Ion Petrovici”. Mai figurează „Restituiri culturale” și „Fereastră către știință”.

Per total, planul cultural al Tecuciului pentru lunile august-decembrie însumează 192.230 lei.


Program Cultural Primărie:Program Cultural Bibliotecă:


Program Cultural Muzeu:


Program Cultural Casa de Cultură: