Dacă-i Bâlci, bâlci să fie!

 Aseară, ploaia care s-a abătut peste Tecuci a fost binevenită pentru majoritatea localnicilor dar de rău augur pentru comercianţii din Bâlci. În câteva ore aceştia au fost invadaţi de ape, tarabele şi boxele fiind pline.    

Seara a fost ratată din punct de vedere comercial iar prima lor grijă dis-de-dimineaţă a fost evacuarea acesteia cu tot ce aveau în dotare: găleţi și faraşe.
Văzând că nu e chip de reuşită, au apelat la directorul Eugen Martin care a sunat pentru intervenţii cu cisterne şi furtune.
Anunţați şi veniți la faţa locului, viceprimarul Dănuţ Pintilie şi şeful Biroului Situaţii de Urgenţă, Victor Iftimie, au decis să trimită motopompele primăriei. Cum două din acestea erau date la casat s-a acţionat doar cu cele două rămase în dotare, lucru foarte anevoios.
În situaţia aceasta, a fost derulată operaţiunea „roaba şi lopata”, comercianţii, răguşiţi de atâtea cereri de evacuare a apei, fiind nevoiţi să astupe apa cu pietrişul din incinta Oborului.

Vociferările comercianţilor aveau la baza şi un sâmbure de adevăr. Dacă tot nu sunt condiţii reale de găzduire a unui Iarmaroc, de ce nu există în dotarea administraţiei un număr mai mare de pompe de evacuare a apelor în caz de calamităţi?