Combaterea infracțiunilor rutiere în județul Galați

Acţiuni desfăşurate pe linia combaterii încălcării normelor rutiere de către conducătorii de vehicule
 
 În perioada 8-14 august, la nivelul județului Galați, s-a desfăşurat o acţiune preventiv-reactivă, cu participarea efectivelor de poliţie  din cadrul I.P.J. Galați, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, pe linia combaterii nerespectării regimului legal de viteză. 
 

La acţiunea respectivă, care a avut drept scop creşterea autorităţii poliţiei şi asigurarea respectării legii prin prezenţa activă a poliţiştilor pe reţeaua de drumuri publice din județul Galați şi creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc în zonele cu risc criminogen, precum şi reducerea riscului de victimizare prin accidente rutiere produse pe fondul încălcării normelor legale privind regimul legal de viteză, au participat 30 lucrători de poliţie.
 
În cadrul acţiunii au fost constatate 593 contravenţii, din care 417 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 176 pentru alte abateri. Au fost reţinute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a mai conduce autovehicule pe drumurile publice, un număr de 17 permise de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Au fost constatate 5 infracțiuni la regimul rutier.
 
Pe toată perioada derulării acţiunii, pe raza de competență a Biroului Drumuri Naționale și Europene  a fost înregistrat un eveniment rutier grav având drept cauză generatoare viteza neadaptată.
 

 

Se poate concluziona faptul că acţiunea şi-a atins scopul propus.