O tecuceancă este acuzată că și-a răpit copilul

 Violeta Mîntulescu trăieşte un calvar de când instanţa din România a decis că fiul ei de 3 ani, grav bolnav, trebuie să fie trimis în Italia, la tatăl care nu l-a dorit niciodată. 

Este strigător la cer faptul că instanţele din România nu-i apără pe românii care se întorc acasă din străinătate în speranţa că, aici, li se va face dreptate. Este vorba despre încă un caz zguduitor în care o româncă este acuzată că şi-a adus copilul în ţară, din Italia, pentru a-l scăpa de un tată complet dezinteresat şi violent.
Violeta Mîntulescu (34 de ani), din Tecuci, a plecat la muncă în Italia, în 2002. Cinci ani mai târziu, l-a cunoscut pe Alessandro Todde, un italian de 41 de ani. „Din relaţia noastră s-a născut micuţul Gabriel. Din păcate, tatăl a manifestat dezinteres faţă de copil încă de la naştere”, ne-a povestit Violeta. La un moment dat, românca s-a întors la muncă. „Vinerea şi sâmbăta, când trebuia să fiu la serviciu, fostul meu soţ refuza să stea cu Gabriel, astfel că îl duceam fie la bunic, fie la o prietenă sau la creşă. Practic, trebuia să am grijă de copil ca şi cum aş fi fost singură”, a adăugat mama.
Trebuie spus că, potrivit Violetei, italianul suferă de tulburări psihice, motiv pentru care ia calmante încă de mic şi face psiho-terapie. „La noi în casă nu era niciodată linişte. El era în permanenţă nemulţumit, mă considera vinovată pentru orice, mă ameninţa şi îmi spunea că sunt liberă să plec, iar pe copil îl va da la orfelinat. Pe măsură ce Gabriel creştea, începea să fie afectat de izbucnirile nervoase ale tatălui. Din cauza atmosferei din casă, Gabriel plângea, se dădea cu capul de pereţi şi îşi dădea cu palmele în cap”, a completat românca.
Şi problemele nu s-au oprit aici, de la 8 luni, copilul a fost diagnosticat cu o boală gravă: sferocitoză ereditară, adică o anemie cronică, ce necesită periodic transfuzii de sânge. Mai mult, medicii au constatat că Gabriel suferă de o formă de autism, afecţiune pentru care micuţul a fost introdus, aici, în România, într-un program de recuperare.
În 2014, cu voia tatălui, Violeta a venit cu Gabriel în România. Aici, ea a cerut custodia copilului, nemaidorind să se întoarcă în Italia, unde amândoi sufereau cumplit. Furios, în ianuarie 2015, tatăl copilului introduce o acţiune penală, apoi începe în România o adevărată hărţuire legală. Astfel, în aprilie 2015, depune o cerere la Tribunalul Bucureşti prin care o acuză de răpire internaţională de minori. Cererea a fost respinsă de Tribunalul Bucureşti.
Todde a continuat demersul şi s-a adresat Curţii de Apel Bucureşti. Şi, culmea! Magistraţii de aici, fără să ţină cont de starea de sănătate a copilului, de faptul că singurul lui sprijin e mama, de faptul că tatăl a fost întotdeauna dezinteresat, au decis, în februarie 2016, că Gabriel trebuie să se întoarcă în Italia la tată, fiind răpit de mamă.
Judecătoria Tecuci a încuviinţat executarea silită a Violetei, hotărând, astfel, ca micuţul să fie luat de lângă mamă şi dus în Italia. Astăzi, Violeta are termen în procesul penal în care e acuzată de nerespectarea hotărârii de a înapoia copilul.


Sursa: click.ro