Parteneriat pentru Şcoala „Nicolae Bălcescu”

 Asociația Semper Musica Filiala Tecuci cu sprijin din partea Asociației Ateliere fără Frontiere și Auchan Galați va dota Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” cu șase calculatoare, iar liceenii din Tecuci vor fi mobilizați pentru organizarea de Ore Altfel de informatică pentru elevii școlii.
În urma apelului de proiecte organizat de Asociaţia Ateliere fără Frontiere cu sprijin din partea Fundației Auchan pentru tineri și Auchan Galaţi numit „Auchan-să la Educaţie!”, Asociaţia Semper Musica Filiala Tecuci a primit șase calculatoare care vor fi donate Şcolii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu” din Tecuci şi astfel, acestea vor înlocui calculatoarele şcolii care sunt folosite de elevi de mai bine de zece ani. 

Proiectul câştigător, „IT Kids”, pe lângă donaţia în calculatoare, mai presupune şi organizarea unui apel deschis adresat liceenilor din Tecuci care au abilităţi tehnice dezvoltate în vederea organizării de Ore Altfel de informatică adresate elevilor şcolii.
Aşadar, începând cu luna ianuarie 2017, liceenii se vor putea înscrie în cadrul programului „IT Kids” şi astfel, vor putea să îşi ofere timpul, energia şi creativitatea în sprijinul elevilor Școlii Bălcescu.
Mădălin Ianuş, director executiv al Asociaţiei Semper Musica Filiala Tecuci, menționează: „Cu ceva timp în urmă, în urma vizitelor pe care le-am făcut la Școala Bălcescu, am promis că îi vom ajuta pentru a identifica potenţiale programe de donaţii de tehnică în vederea schimbării calculatoarelor şcolii care au o durată de existenţă de mai bine de zece ani, unele dintre acestea fiind deja nefuncţionale. Din promisiunea făcută s-a născut şi ideea proiectului „IT Kids”, o ocazie pentru şcoală de a avea noi calculatoare şi una pentru comunitatea de tineri de a se implica activ în sprijinirea elevilor şcolii de a beneficia de Ore Altfel de informatică. De fapt, Asociaţia Semper Musica Tecuci asta face. Ajută persoane sau grupuri de persoane în nevoie prin implicarea comunităţii. Suntem disponibili să intervenim acolo unde problemele pot fi rezolvate prin implicarea cetăţenilor şi astfel, prin prezenţa noastră în comunitate, să fim o valoare adăugată acesteia. De această dată, valoarea adaugatăcomunităţii este reprezentată de parteneriatul dintre Ateliere fără Frontiere, Auchan Galaţi şi Asociaţia Semper Musica, unul pentru care suntem extrem de recunoscători”.
Pentru informații suplimentare despre această știre, vă rugăm să ne contactați la:
telefon: 0769.986.260.

 

Persoană de contact: Mădălin Ianuș, Director Executiv, Asociația Semper Musica Filiala Tecuci.