Seară de folk la Tecuci

 Casa de cultură a municipiului Tecuci, în colaborare cu Primăria Tecuci şi „Asociaţia Folkul Acasă în Realitate”, au organizat în cadrul „Serilor tecucene de muzică şi poezie” o nouă întâlnire cu iubitorii acestui gen de muzică care începe să fie din ce în ce mai iubit la Tecuci.
Evenimentul a avut loc miercuri, 14 decembrie 2016, la sala „Studio” a Casei de cultură și a fost deschis de realizatorul evenimentului, prof. cantautor Cristi Corcioveanu. Acesta a mulţumit publicului prezent pentru aplauze, Primăriei şi Consiliului local pentru sprijinul acordat la realizarea acestui dublu eveniment de readucere a folkului acasă, la Tecuci.
 A intrat în scenă interpretul Cezar Popescu din Iaşi, proaspăt premiat la un concurs naţional de folk ce a avutloc la Fălticeni. Acesta a început programul cu mărturisirea că „a revenit cu foarte mare plăcere la Tecuci” unde ultima oară a fost în ianuarie 2012, alături de un alt interpret ieşean, Adrian Beznea, şi de Cătălin Ungureanu,  răspunzând invitaţiei prietenului Cristi Corcioveanu. 

 Interpretul a interpretat piesa „Ninsoarea”, pe versurile lui Sorin Poclitaru, continuând cu piesa „Strada mea”, pe versurile ieşeanului Andrei Maftei, „o piesă cu puternice sentimente de dragoste faţă de locurile natale”, din care am remarcat ideea că fiecare casă poartă taină ei. Recitalul a continuat  cu melodia „Mai spune”, tot pe versurile lui Sorin Poclitaru, o piesă ce subliniază faptul că la nedoritele despărţiri, trebuie să ne dăm mâna prieteneşte, mai ales atunci când niciunul nu mai are ce să-I spună celuilalt. Au urmat piesele „Prima zăpadă” şi  „Joc relativ”, ambele pe versurile lui Andrei Maftei, pentru a-şi încheia recitalul cu piesa „Să nu mă judeci”, pe versurile lui Sorin Poclitaru.
A urmat îndrăgitul poet Sorin Poclitaru care a citit din noua lui carte „Teme-te femeie” mai multe poezii, îmbinând în ele dragostea faţă de femeie dar şi faţă de patrie.
 Ştefania Iacob, o talentată interpretă folk din Botoşani, a început prin a adresa mulţumiri prietenului Cristi Corcioveanu pentru invitaţia de a cânta în faţa publicului tecucean. A mărturisit că toate melodiile ei sunt pe versurile lui Sorin Poclitaru şi a început cu piesa „Când ninge”, apoi „Mi-e dor”, „Peste viaţa noastră”, „Ne vor judeca”, după care a urmat un frumos colind de sărbători preluat din repertoriul marelui interpret Tudor Gheorghe. Recitalul s-a încheiat cu piesa cu care, aşa cum ne-a spus interpreta, îşi încheie de obicei recitalul, piesa „La revedere”.
 Seara s-a încheiat cu recitalul cantautorului Cristi Corcioveanu, prezent cu piesele „Iubito”, „Moş Crăciun”, „Floarea de gutui”, „Orange”, „Femeia ideală”, „Spune-mi iubito“ şi în final piesa „Plouă pe pământ” interpretată de Cristi Corcioveanu şi Cezar Popescu.
A fost o seară foarte plăcută, un spectacol cu adevărat reuşit şi aşteptăm astăzi, partea a doua a spectacolului, când vor evolua interpreţii Cristina Mihai, Marius Matache, Dan Manciulea şi Nicu Zotta.

Sunteți aşteptați să participaţi la acest eveniment. 


Autor: Iancu AizicYou cannot copy content of this page