„HIV TALK” – Un nou proiect al Asociației Semper Musica

mac-viva-2017 Fondul M·A·C pentru SIDA va finanța cu 40.000 dolari un proiect de prevenire HIV pentru România

Asociația Semper Musica, asociația care dă tonul tinerilor pentru construirea de comunități sănătoase și implicate, anunță lansarea proiectului „HIV TALK”, un proiect de prevenire HIV finanțat de M·A·C Cosmetics România prin Fondul M·A·C pentru SIDA care va include organizarea unei caravane de prevenire HIV în județul Galați, dezvoltarea unei cărți de educație pentru părinți și a unui centru de tineret.

În 2017, prin sprijinul oferit de Fondul M·A·C pentru SIDA, echipa Asociației Semper Musica va organiza o caravană de prevenire HIV în 15 localități din județul Galați, va dezvolta o carte adresată părinților de la nivel național prin care se vor oferi informații despre tehnici de educație cu privire la infecția cu HIV și va demara procedurile în ceea ce privește dezvoltarea unui centru de tineret – M·A·C Teen Health Academy.

Caravana va accesa comunități din județul Galați cu acțiuni de educație nonformală organizate pe domeniul public în timp ce centrul de tineret, ce va fi dezvoltat, va avea în vedere organizarea de tabere gratuite pentru tineri, cursuri pentru părinți sau specialiști, pentru personalul ONG-urilor active în domeniul HIV sau activități comune părinți-copii. De asemenea, cartea ce urmează să fie dezvoltată anul acesta și adresată părinților de la nivel național are în vedere prezentarea de tehnici prin care aceștia să ajungă să fie confortabili cu ideea organizării unei discuții cu proprii copii despre infecția cu HIV, infecțiile cu transmitere sexuală și folosirea prezervativului.

Acțiunile ce vor fi organizate în 2017 vin în contextul în care, conform Compartimentului pentru monitorizarea și evaluarea infecției cu HIV în România din cadrul Institutului de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, din 474 de cazuri noi de infecție cu HIV înregistrate în 2016, 41,5% au fost depistate în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani. Anul trecut, calea cea mai probabilă de transmitere a fost cea heterosexuală. De asemenea, județul Galați este al 3 lea județ din România ca număr de noi infecții cu HIV în 2016.

Bogdan Istrate, coordonatorul proiectului <HIV TALK>, menționează: „Sprijinul oferit de Fondul M·A·C pentru SIDA ne va ajuta să ajungem într-una dintre comunitățile din România cu numărul cel mai mare de noi infecții cu HIV din 2016 și astfel să vorbim acestora despre implicațiile medicale și sociale ale unei potențiale infecții. Cartea ce va fi dezvoltată vine în sprijinul acelor părinți pentru care discuția cu copiii lor legată de HIV sau folosirea prezervativului este încă o problemă, iar centrul are în vedere formarea tinerilor în această direcție, ca ei să devină mesageri ai proiectului, dar și a cadrelor didactice, personalului din ONG-uri sau alți specialiști”.

Livia Boajă, director de marketing și comunicare brand M·A·C Cosmetics România, menționează: „Finanțarea acestui proiect este posibilă prin vânzarea produselor noastre din gama VIVA GLAM în cele 11 magazine M·A·C din România, fiecare leu încasat din vânzarea acestor produse fiind donat către Fondul M·A·C pentru SIDA. Este primul proiect de o asemenea amploare pe care îl avem în vedere pentru România și cu siguranță că nu dorim să ne oprim aici. Asociația Semper Musica este partenerul nostru social de mai bine de doi ani cu care iată că reușim să implementăm un proiect important de prevenire HIV în România”.

Dacă doriți informații suplimentare despre acest proiect, vă rugăm să ne contactați la număr de telefon: 0733.037.537 sau e-mail: [email protected] . Persoană de contact: Alexandru Gheorghiu, Președinte.