În instituțiile publice din Tecuci se încalcă legea

 

Woman stubbing out cigarette De un an de zile s-a interzis fumatul în spaţiile închise din clădirile publice. La acea vreme, având în vedere că în primăria tecuceană sunt mulţi cu acest viciu, edilul a dispus amenajarea unui spațiu unde să se poată fuma.

La preluarea mandatului, C. C. Hurdubae a anunţat pe cei trei sferturi de angajaţi fumători că locul pentru acest viciu este doar afară, la intrarea dinspre sala de şedinţe.

Toată minunea a ţinut trei zile, angajaţii de la etaje preferând să fumeze în propriile birouri, cu ușa încuiată, iar cei de la parter merg în fosta sală de şedinţe.

Victor Iftimie, şeful Serviciului Situaţii de Urgenţă asistă zilnic la aceste nereguli, dar nu ia măsuri, aşteptând parcă momentul când primăria va lua foc.

Printre cei care îşi permit să fumeze în birouri, iar despre acest lucru ştie şi primarul, sunt: vicele Pintile și to’arșul Iulian Mircea.  

Ieri la orele amiezii, la geamurile primăriei dinspre stradă erau trei persoane care fumau fără pic de jenă, ba chiar una bucată funcţionară, cu biroul deasupra edilului, scruma nervoasă peste fereastra lui Hurdubae.

Nici la celelalte instituţii nu se respectă legea, exemplele putând fi constatate la etajul Casei de Cultură şi la etajele Spitalului de copii, unde asistentele şi infirmierele deschid larg geamurile să se poată tolăni pe pervaz și să tragă câteva fumuri.