Acțiune preventivă a polițiștilor rutieri

3af03-politia2brutiera În perioada 6–12 martie 2017 polițiști gălățeni au acţionat pe sectoarele de drum cu risc rutier ridicat, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și pentru combaterea principalelor cauze generatoare de acccidente rutiere.

În cadrul activităților efectuate, polițiștii au aplicat 1022 de sancțiuni contravenționale, au reținut 20 de premise de conducere, au retras 17 de certificate de înmatriculare și au constatat 19 infracțiuni.

Din totalul sancțiunilor aplicate pentru nerespectarea legislației rutiere, 7 au fost pentru conducerea autoturismelor sub influența băuturilor alcoolice, 304 pentru viteză excesivă,  278 au fost aplicate pietonilor pentru traversare și deplasare neregulamentară pe partea carosabilă, 70 biciliștilor –  doi dintre aceștia conducând sub influența băuturilor alcoolice iar restul fără a purta îmbrăcăminte cu elemente reflectorizante, de la lăsarea serii până în zorii zilei sau în condiții de vizibilitate redusă. 363 de constatări au fost abateri de altă natură privind circulația pe drumurile publice.

Astfel, la data de 10 martie, ora 18.50, poliţiştii Biroului Rutier Tecuci au depistat, pe strada Nicoreşti din municipiul Tecuci, un tânăr de 22 de ani în timp ce conducea un autovehicul deşi nu avea permis de conducere.

Polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

La data de 11 martie, ora 20.20, poliţiştii Secţiei 6 Rurală Tecuci au oprit în trafic, pentru control, pe raza comunei Ţepu un autoturism condus de un tânăr de 26 ani cu privire la care s-a constatat, în urma verificării documentelor, că avea permisul de conducere suspendat.

Polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice având dreptul de a conduce suspendat.

 

IPJ Galați