„Fără ură, cu toleranță” la C.N.A.E. Tecuci – Galerie foto

CNAE Tecuci (2) Organizaţia neguvernamentală Salvaţi Copiii România implementează în perioada 7 februarie – 24 martie 2017, cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale, Concursul Naţional „Fără ură, cu toleranţă”.

În acest context, în data de 14 martie 2017, elevii claselor a X-a C Economic şi a IX-a Industrie Alimentară din cadrul Colegiului Naţional de Agricultură şi Economie Tecuci, coordonaţi de prof. Stanciu Nicoleta şi prof. Bejenaru Karla Simona au desfăşurat activitatea intitulată „Stop Bullying – Împarte prietenie!”.

Activitatea s-a desfăşurat în mai multe etape:

Prima etapă a constat în constituirea grupului de elevi ce s-au autointitulat „Gaşca Împarte prietenie!”. Elevii din cadrul acestui grup au stabilit programul de activităţi şi modul de realizare a acestora;

A doua etapă a constat în elaborarea de către elevii clasei a X-a C Economic de flyere şi invitaţii ce au fost distribuite elevilor de la alte clase din cadrul C.N.A.E. Tecuci cu scopul de a populariza şi de a participa la activitatea ce urma să se desfășoare. Flyerele şi invitaţiile au fost realizate de elevul Lazăr Adrian şi distribuite în liceu de către elevii clasei a X-a C Economic în perioada 13 – 14 martie 2017.

A treia etapă a constat în: căutarea pe internet de filmuleţe sugestive, realizarea prezentării power-point cu tema „Stop Bullying – Împarte prietenie!” de către elevii Briciu Bogdan şi Vaida Ionuţ Cristian, realizarea de postere cu aceeaşi temă de către elevii clasei a IX-a Industrie alimentară, realizarea unei pagini de facebook de către eleva Andrei Alina cu scopul de a populariza această activitate şi achiziţionarea tricourilor care urmau a fi utilizate la activitate;

CNAE Tecuci (1) – A patra etapă a constat în desfăşurarea propriu-zisă a activităţii cu tema „Stop Bullying – Împarte prietenie!”. Activitatea a fost organizată de către elevii claselor a X-a C Economic şi a IX-a Industrie alimentară. Aceştia au desemnat-o pe eleva Duță Luiza să prezinte momentele activităţii.

Primul moment a constat în susţinerea unui discurs de către eleva Iordache Paula în care a prezentat fenomenul de bullying, a explicat ce înseamnă acest termen şi a venit cu sugestii despre cum poate fi evitat.

Următorul moment a fost susţinerea prezentării power-point cu tema “Stop BULLYING – Împarte prietenie!” de către elevele Ciuciu Alina şi Anastasiu Daniela. După această prezentare a urmat expunerea pe panoul de proiecţie a filmului „Violenţa în şcoli” de pe link-ul https://www.youtube.com/watch?v=oCLZGnQXRb8 realizat de Ciocan Radu și Manea Ramona.

CNAE Tecuci (6) Au urmat elevii Midoi Siomon şi Hanganu Cosmin care au prezentat experienţe proprii de viaţă, situaţii conflictuale în care au fost implicaţi.

Următorul moment a fost susţinut de eleva Maroș Alina în care a prezentat posterele pe care le-a realizat şi a recitat o poezie, creaţie proprie, intitulată „Vorbele urâte”. După eleva Maroș Alina a urmat o altă prezentare de postere susţinută de elevă Ghild Lara.

Ultimul moment din activitate a fost prezentarea paginii de facebook https://www.facebook.com/F%C4%83r%C4%83-Ur%C4%83-Cu-Toleran%C8%9B%C4%83-X-C-Economic-328679360867305/?pnref=story de către eleva Duță Luiza care a invitat elevii prezenţi la activitate să acorde câte un like, să folosească opţiunea share şi să invite prietenii lor să facă acelaşi lucru.

La sfârşitul activităţii s-a cântat în cor, de către toţi elevii prezenţi la activitate, melodia „Ani de liceu”.

În timpul activităţii elevii care au îmbrăcat tricouri albe au mers la alţi colegi cu markere şi le-au înmânat acestora cu rugămintea de a scrie pe tricou mesaje sugestive „Stop Bullying”.

Gaşca Împarte prietenie și-a propus să atragă cât mai mulți elevi din cadrul C.N.A.E. Tecuci și de la alte licee din orașul Tecuci, să poarte tricourile cu mesajele colegilor în continuare, astfel încăt să atragă atenția asupra fenomenului de bullying și să diminueze acest fenomen în rândul tinerilor.