Asociația Semper Musica este parteneră în proiectul „30 pentru Galați”

Asociatia Semper Musica Tecuci Începând cu luna aceasta, Asociația Semper Musica Filiala Tecuci demarează, în parteneriat cu Consiliul Județean al Elevilor Galați, proiectul „30 pentru Galați”, o ocazie pentru președinții sau vicepreședinții a 30 de Consilii Școlare ale Elevilor din județul Galați de a-și dezvolta planuri de acțiune de implicare în comunitate, bazate pe opiniile elevilor reprezentați. „30 pentru Galați” este un proiect realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România și Raiffeisen Bank.

Proiectul vizează creșterea capacității a 30 de Consilii Școlare ale Elevilor din județul Galați de a dezvolta şi implementa un mecanism de evaluare, online şi offline, a percepţiei elevilor cu privire la problemele propriilor oraşe, problemele întâlnite în liceele în care studiază, activităţile comunitare în care s-ar implica sau beneficiarii pe care i-ar ajuta, urmând ca, pornind de la concluziile evaluării, fiecare Consiliu să își stabilească un plan de acțiuni proprii de implicare în comunitate care va include și o serie de inițiative comune bazate pe priorități naționale.

De asemenea, în urma organizării proiectului, Consiliul Județean al Elevilor Galați va beneficia de un sistem online prin care Consiliile Școlare ale Elevilor își vor putea raporta reușitele comunitare, website-ul urmând să fie și o resursă importantă pentru elevii din județ cu privire la diferite tematici (efectele discriminării, drepturile și obligațiile elevilor, discursul instigator la ură și combaterea acestuia, etc.), metode de educație nonformală pe care le pot folosi în adresarea de diferite problematici sau resurse disponibile pentru tineri.

Proiectul „30 pentru Galați” vine în contextul în care, conform cercetării „Situația tineretului și așteptările sale – Diagnoză – Barometru de opinie publică tineret, 2016” comandată de Ministerul Tineretului și Sportului, doar 31% dintre tineri au participat regulat sau ocazional, în 2016, la activități de voluntariat. Participanţii la Barometrul din 2016 sunt de acord cu afirmaţii precum „Activităţile derulate în afara şcolii sunt puţine sau lipsesc” (60% în 2016). Conform aceluiași barometru, doar 15% dintre tineri au participat în ultimii 2 ani, regulat sau ocazional, la proiecte comunitare.

Conform Sondajului de opinie realizat în 2016 de UNICEF și Consiliul Național al Elevilor – Perspectiva elevilor asupra priorităților de politici publice vizând copiii și adolescenții, două dintre prioritățile adolescenților din România sunt: 1) 57,62% – Acces la programe de voluntariat; 2) 47,21% – Protecție împotriva discriminării.

 

Despre Asociația Semper Musica Filiala Tecuci

 

Asociația Semper Musica Filiala Tecuci – a luat naștere în iunie 2015 cu ocazia proiectului „Voluntar de Tecuci!”, inițiativă finanțată de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile prin Fondul ONG, granturile SEE 2009-2014. Filiala Tecuci a Asociației Semper Musica, prin viziunea asumată, are în vedere dezvoltarea unui oraș în care tinerii tecuceni se implică, mobilizează comunitatea și rezolvă problemele celor în dificultate. Asociaţia a beneficiat pânâ în prezent de sprijin din partea Ministerului Tineretului şi Sportului, FARE Network International, Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Galaţi şi diverşilor donatori firme sau individuali din Tecuci.

 

Despre Consiliul Județean al Elevilor Galați

 

Consiliul Elevilor este o formă de organizare asociativă a elevilor și reprezintă un factor important al democratizării școlii și a relației elev-profesor. Prin intermediul acestui cadru de organizare, elevii își pot alege reprezentanții pe baza principiului reprezentativității. Pot formula puncte de vedere specifice lor și pot elabora propuneri pentru îmbunătățirea calității vieții școlare.

 

Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne contactați la: e-mail: [email protected] , telefon: 0769.986.260. Persoană de contact: Mădălin Ianuș, coordonator proiect, Asociația Semper Musica Filiala Tecuci.

 

 

Acest comunicat de presă este parte a proiectului „30 de Consilii Școlare ale Elevilor decid că implicarea în comunitate este o prioritate”, realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România și Raiffeisen Bank.

You cannot copy content of this page