O oră pentru Pământ

Scoala Elena Doamna Tecuci (4) Milioane de oameni din întreaga lume au sărbătorit, pe 25 martie, Ora Pământului (Earth Hour), stingând lumina în intervalul 20:30 – 21:30, gest-simbol în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Într-o perioadă în care umanitatea modelează schimbările de pe Pământ – rolul fiecăruia este extrem de important pentru a crea lumea de mâine. Anul acesta mesajul și îndemnul WWF pentru comunitatea Earth Hour (Ora Pământului) din România este „Dăruiește naturii energia ta”.

Scoala Elena Doamna Tecuci Elevi ai claselor  gimnaziale din Şcoala  Gimnazială „Elena Doamna” Tecuci, coordonaţi de director, prof. Gâţă Ionica şi prof. Dascălu Elena, au stins  luminile în case, în scoală şi au petrecut timp de 60 de minute, în aer liber, la  lumina lumânărilor, timp în care au recitat, au cântat şi dansat, dăruind din propria energie, investind-o pentru a proteja natura!

Scoala Elena Doamna Tecuci (2) Am arătat că ţinem cont de natură, făcând cu puţin, mult! Ne-am bucurat că au fost alături de noi şi câţiva părinţi şi bunici inimoşi.

Prin această acţiune am dorit să îndemnăm elevii nu numai la economisirea energiei în mod eficient, ci şi angajarea în acţiuni de mediu în fiecare zi şi schimbarea comportamentului, pentru a avea un impact mai mic asupra naturii.

 

Prof. Dascălu Elena

Şcoala Gimnazială „Elena Doamna” Tecuci