Comedia „Fidelitate” a avut un real succes pe scena tecuceană

Teatru Tecuci (3) Luni, 3 aprilie 2017, sala de spectacole „Ion Petrovici” a Casei de Cultură din Tecuci a găzduit spumoasa comedie „Fidelitate” de Chazz Paminteri, scenarist, regizor, actor şi producător italian. Piesa este o producţie a Teatrului ACT şi a Fundaţiei Carta şi este pentru prima dată pusă în scenă în România prin turneul care a cuprins şi municipiul nostru.

Astfel, am avut ocazia să-i urmărim la Tecuci pe actorii Gheorghe Ifrim în rolul asasinului plătit Tony, pe actriţa Adelaida Zamfira în rolul Maggie şi pe îndrăgitul actor  Florin Busuioc zis Busu în rolul soţului Jack.

Teatru Tecuci (1) Piesa este o adevărată poveste americană dar şi o analiză plină de umor şi vigoare a vieţii de cuplu dar şi a unor realităţi unde banul îl poate transformă total pe om. Am avut în faţă adevărate replici pline de umor, una din ele fiind chiar povestită de asasinul Tony care şi-a prins soţia în pat cu cel mai bun prieten al lui iar pedeapsa capitală acordată celor doi a fost faptul că au fost puşi să se căsătorească. Atunci când asasinul mărturiseşte că nu e căsătorit şi că e singur, vine înţeleapta replică „Toți suntem singuri”. Să nu uităm nici povaţa celebră „Viaţă e dificilă”!

Am urmărit o piesă foarte bine jucată şi, aşa cum am mai spus, cu un puternic mesaj uman.

Scenografia a fost semnată de Maria Dore iar regia Dragoş Campan.

Teatru Tecuci (2) Un public numeros a aplaudat minute în şir prestaţia talentaţilor actori care au fost chemaţi de mai multe ori la rampă pentru regalul teatral oferit.

Îi aşteptăm oricând pe aceşti actori să revină la Tecuci.

 

Iancu Aizic