„Soul Music Art” – o unitate de cultură care se impune pe plan naţional

Soul Music Art Tecuci (3) Şcoala de canto „Soul Music Art” din Bârlad, condusă de talentatul profesor Dragoş Gheorghiu, şi-a deschis un punct de lucru la Tecuci, în sediul fostei unităţi Vitimas  Tecuci, în spatele supermarketului Penny, pe strada Gh. Petraşcu. Aceasta după ce apreciata şcoală avea secţii la Bârlad, Vaslui, urmând să se extindă şi la Iaşi.

Elevii ce activează la această şcoală, culeg cu seriozitate premii la competiţiile şi festivalurile de muzică uşoară la care participă.

Astfel, sâmbătă, 8 aprilie 2017, paticipand cu un lot numeros la Festivalul de muzică uşoară pentru copii şi adolescenţi „Spring Star” care a avut loc în sala Colegiului Naţional de Arte „Dinu Lipatti” din Bucureşti, elevii şcolii au cucerit trofee la toate categoriile de vârstă la care au participat.

Interesant de consemnat este şi faptul că din juriul acestui festival au făcut parte personalităţi cunoscute din muzica uşoară românească cum ar fi interpreta, textieră şi compozitoare, Viorela Filip, Gabriela Sauciuc Cicore şi alţii.

Soul Music Art Tecuci (1) Profitând de prezenţa elevilor şcolii şi a profesorului Dragoş Gheorghiu la Bucureşti, aceştia au răspuns cu mare plăcere invitaţiei primite de la realizatorii emisiunii „Caravana Isteţilor”’ de la postul Naşul Tv, respectiv a prezentatoarei, profesoară de canto Gabriela Calițescu, ajutată de coprezentatorul interpret Luca Udățeanu, în vârstă de doar 12 ani, laureat al mai multor concursuri, ultimul fiind chiar sâmbătă 8 aprilie 2017. De remarcat este şi faptul că devizele acestei îndrăgite emisiuni sunţ  jocuri, siguranţă, educaţie, încredere şi, mai ales, distracţie.

Invitat să vorbească despre concursul la care a participat cu elevii lui, profesorul Dragoş Gheorghiu aduce mulţumiri şi aprecieri organizatorului de concursuri şi festivaluri Cristian Alivej, subliniind la acesta puternicul spirit de organizator, punctualitatea şi corectitudinea.

Soul Music Art Tecuci Am urmărit apoi evoluând în emisiune pe micuţa Elena Mocanu din Vaslui, cea care a obţinut trofeul la secţiunea minijunior, pe Rezan Chircă de doar 5 ani după care coprezentatorul  emisiunii de acum dar şi prezentator la festivaluri Luca Udățeanu, a ţinut să menţioneze faptul că la acest concurs din 8 aprilie au participat şi tineri interpreţi din Spania, Polonia, Italia, Israel şi alte ţări.

A urmat apoi apreciata interpretă din Buciumeni, elevă în clasa a şasea la şcoală „Iorgu Iordan”, elevă şi la şcoala „Soul Music Art”, deţinătoare a numeroase premii, obţinând şi acum un trofeu la secţiunea pop internaţional şi unul la secţiunea Grupuri – împreună cu interpreta Alesia Munteanu, cea care a mai obţinut trofeu şi la secţiunea pop naţional şi pop internaţional.

A urmat o altă laureată a şcolii, Alexia Alexandru cu frumoasă piesă „Vise şi minuni”, moment în care atât prezentatoarea cât şi profesorul Gheorghiu au ţinut să precizeze că pentru realizarea visurilor, este nevoie de multă muncă, dăruire şi renunţări.

Soul Music Art Tecuci (2) Întrebat cum repartizează piesele elevilor, profesorul Gheorghiu a răspuns că o face în funcţie de caracterul şi potenţialul interpretului.

Au urmat laureaţii Luca Măstăcan, Bianca Grigore şi Denisa Simion.

Profesorul Gheorghiu a ţinut să mai sublinieze faptul că nu permite copiilor machiaje pentru că un copil trebuie să arate ca un copil. Important la un concurs este şi ţinuta, profesorul consultându-se în acest sens cu părinţii copiilor. De asemeni, profesorul este şi împotriva consumului de ciocolată, care atacă corzile vocale.

Toate acestea, dublate de multă disciplină, ne fac să înţelegem mai uşor de ce elevii acestei şcolii, culeg de peste tot importante premii.

Să urăm şi în continuare mult succes elevilor şi profesorilor acestei şcoli!

 

Iancu Aizic