Contrabandiştii tecuceni au rămas fără marfă

Contrabanda cu tigari Polițiștii din Vaslui au ridicat peste 200.000 de ţigarete de contrabandă, disimulate în panouri de placaj, care erau transportate cu o autoutilitară. Cel care le transporta a fost reținut, iar ulterior arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

La data de 10 aprilie 2017, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au depistat, pe raza comunei Deleni, un bărbat, în vârstă de 36 de ani, domiciliat în județul Suceava, care transporta cu o autoutilitară 17 panouri cu rama din lemn cu pereți dubli din placaj.

În urma controlului, polițiștii au constatat că în panourile transportate, erau disimulate 219.890 de țigarete, fără timbru de acciză și fără documente legale de proveniență.

Pe numele bărbatului, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Din cercetări a reieșit faptul că bărbatul ar fi intenționat să transporte țigaretele în municipiul Tecuci, în vederea comercializării. Autoturismul în care se aflau țigaretele a fost indisponibilizat de polițiști în vederea confiscării.

De asemenea, la data de 13 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, au efectuat o percheziție la domiciliul bărbatului, de unde au ridicat alte 11.740 țigarete provenite  din contrabandă.

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, iar ulterior, acesta a fost prezentat instanței de judecată, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

 

Sursa: politiaromana.ro