Avertizări meteorologice de ninsori şi vânt puternic

Avertizare meteo Agenţia Naţională de Meteorologie a emis două atenţionări meteorologice valabile începând de astăzi până vineri.

Cod Galben – pentru intervalul 19 aprilie, ora 16 – 20 aprilie, ora 9

Fenomene vizate: precipitaţii abundente, ninsori şi strat de zăpadă în zona de munte, intensificări ale vântului;

În intervalul menţionat, în zona de munte, în Moldova, cea mai mare parte a Munteniei, Transilvaniei și a Maramureșului și în nordul Olteniei și al Dobrogei, vor fi precipitații abundente. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp, iar pe arii restrânse, îndeosebi în zona Carpaților Meridionali și Orientali, se vor acumula 50…60 l/mp.

La munte va continua să ningă şi se va depune strat de zăpadă, iar local în Moldova, Transilvania și Maramureş și trecător în zona deluroasă din sud, precipitațiile vor fi sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va avea intensificări temporare îndeosebi în regiunile estice şi sud-estice, unde vitezele la rafală vor atinge 55…65 km/h.

 

Cod Portocaliu – pentru 19 aprilie, ora 16 – 20 aprilie, ora 9

Fenomene vizate: ninsori abundente, viscol în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali; ploi importante cantitativ în zona joasă a județelor Buzău și Vrancea

În zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, ninsorile vor fi abundente, se va depune strat consistent de zăpadă, vântul va avea intensificări cu rafale de 60…70 km/h, iar pe creste peste 80…90 km/h, viscolind puternic zăpada şi reducând vizibilitatea.

În zona joasă de relief a județelor Buzău și Vrancea vor fi ploi importante cantitativ și se vor cumula peste 50 l/mp.

 

ANM a prelungit aceste avertizări până vineri, 21 aprilie, ora 9.