Dezmăț de un miliard şi jumătate pe banii tecucenilor – Galerie foto

 

Fenomenele meteorologice abătute peste noi nu l-au împiedicat pe primarul Hurdubae să amâne manifestările dedicate Zilelor municipiului Tecuci, așa cum ar fi făcut un om cu scaun la cap, ba, din contră, circul continuă sub aprobarea conducerii administrației locale. În timp ce orașul este plin de cabluri electrice, copaci și stâlpi căzuți, primarul a ordonat societăților care ar fi trebuit să se ocupe de curățenia orașului, să adune cât mai mulți circari în centrul orașului.

Astfel, de vineri până mâine, 24 aprilie, în centru și pe strada Republicii, au fost amplasate tot felul de mașinării de iarmaroc, gen parașute, leagăne, mașinuțe, piscine, etc., plus veșnicele grătare, galantare, marochinării.

Zilele Tecuciului, 22 aprilie (11) Instalarea a fost făcută alandala, blănurile și pielăria fiind așezate lângă grătare fumegânde, parașutele în spatele scenei, deci în fața partidului creator PSD, leagăne și alte utilaje distractive în perimetru stradal dintre Casa de cultură și librăria lui Pelin.

Dacă vineri seara tecucenii nu au catadicsit să iasă din casă să asculte discursul primarului la minus câteva grade, ieri seară, pentru a evita lipsa populației Hurdubae a ordonat ca funcționarii Primăriei, ai instituțiilor și societăților locale, să înfrunte frigul și să iasă la dezmăț. Un dezmăț ce ne costă un miliard și jumătate, fără a mai lua în calcul și prețul inchirierii scenei din centru, care a implicat și restricția mașinilor pe câteva străzi timp de 4 zile.

Zilele Tecuciului, 22 aprilie (10) Aseară, pe Republicii, fumul și mirosurile de grătar, pește, porumb, ș.a., au invadat toată zona centrală, acest miros pestilențial  izgonind posibili cumpărători.

Tecucenii se certau cu comercianții din cauza prețurilor ridicate practicate iar condițiile de igienă care ar fi trebuit să se aplice de vânzători lipseau cu desăvârșire.  Ceea ce îi mai încălzea pe unii cumpărători era vinul fiert, conform afișului  „paharu, 6 lei”.

La vremea destul de friguroasă nu le-a prea convenit multora să poposească prea mult la acest circ al Tecuciului, singurii care stăteau la căldurica sediului Casei de cultură și benchetuiau pe banii contribuabililor fiind primarul și alaiul PSD.

Cât despre prestațiile muzicale, erau câțiva gură cască care au urmărit interpreții locali iar la ora 21 când a urcat Alina Eremia, după un sfert de ceas de așteptări și anunțatele „reparații tehnice” de către un prezentator fără sare și piper, populația s-a adunat cam în jur de 200 de persoane, majoritatea adolescenți.

Zilele Tecuciului, 22 aprilie (36) După primele două melodii, care au fost jalnice din cauza sunetului, majoritatea celor prezenți au plecat spre case, prin întunericul care a cuprins centru orașului de câteva seri.

Primarul ne vrea în beznă și fraieri. Fraieri de peste un miliard jumătate de lei!

Chiar dacă în campanie a promis la radio că nu cheltuie banii tecucenilor pe paranghelii și preferă să facă străzi, trotuare și toate cele necesare populației, acum, după un an, tecucenii au ceea ce nu și-au dorit: dezmăț de miliarde și niciun petic de stradă asfaltată!

 

Zilele Tecuciului 2017

39 new photos added to shared album