Vrei, nu vrei, bea funcționare aghiasmă!

Sf Gheorghe Tecuci (12) Credincioși sau nu, dornici ori ba, toți funcționarii Primăriei Tecuci, Bibliotecii, Muzeului, Casei de cultură, Asistenței sociale, societăților subordonate primăriei, au fost înștiințați că trebuie să participe astăzi la slujba religioasă susținută în prezența I.P.S. Casian. 

C. Hurdubae a făcut ședință cu directorii și șefii de birouri (că tare-i mai plac ședințele convocate și de trei ori pe zi!) și a ordonat ca lumea să participe la slujbă, să dea bine în poze și să se mândrească în fața lui Casian.

Drept urmare, de la 8,30, funcționarii, cu mic, cu mare, au venit în toaletele de sărbătoare și și-au făcut loc în Catedrală, să fie văzuți de primar. După o oră, cel mult două, erau deja plictisiți ori înfrigurați și au ieșit afară, chipurile să vadă tarabele și au tăiat-o pe unde au apucat.

Sf Gheorghe Tecuci (4) Doamne-Doamne nu a ținut cu Hurdubae, nici zilele trecute, nici astăzi, și ne-a dat o ploaie care să-l mai spele de păcate atât pe edil cât și pe clica lui. Rezistenți la toată slujba au fost directorii instituțiilor și câțiva șefi de trib, restul fugind cât îi țineau picioarele după ce și-au făcut simțită prezența și înjurând primul om al Tecuciului care îi scoate afară în frig pe o vreme câinoasă, când ar fi trebuit să se odihnească fiecare în căminul lui dacă tot e weekend.

Nici nu vreau să-mi imaginez  câți vor fi prezenți la ziua de nume a primarului, de Sf. Constantin și Elena. Probabil va fi obligat să participe tot orașul!

One thought on “Vrei, nu vrei, bea funcționare aghiasmă!

 1. „Primarul e-n toate
  E-n cele ce sunt
  Și-n cele ce mâine vor râde la soare
  E-n pruncul din leagăn
  Și-n omul cărunt,
  E-n viața ce veșnic nu moare.”
  N-a avut poetul dreptate ?

Comments are closed.