Pericol de inundaţie pe răul Bârlad


Raul Barlad Pe cursul de apă Bârlad, în judeţul Vaslui sunt înregistrate creşteri de niveluri la următoarele staţii hidrometrice: Buhăieşti, Ştefan cel Mare, Mărăşeni, Bârlad şi Banca. Creşteri de debite şi niveluri sunt şi pe râul Stavnic la staţia hidrometrică Frenciug, pe râul Vaslui la staţia Codăieşti şi pe cursul de apă Dobrovăţ la staţia Codăieşti.

În judeţul Galaţi se înregistrează pe cursul de apă Bârlad la staţia hidrometrică Tecuci creşteri de niveluri cu + 30 cota de atenţie.

Echipele Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad sunt pregătite să intervină cu materiale şi utilaje, fiind impusă starea de vigilenţa maximă şi monitorizarea permanentă.

„Autorităţile locale să fie pregătite pentru a asigura starea de permanenţă la sedii. Primarii au ca atribuţii în cazul situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii şi fenomene meteorologice periculoase, asigurarea, realizarea şi întreţinerea corespunzătoare a şanţurilor şi rigolelor de scurgere a apelor pluviale, îndepărtarea materialului lemnos şi a deşeurilor din albia majoră a cursurilor de apă, din secţiunile de scurgere a podurilor şi podeţelor pentru a evita blocarea secţiunilor”, a declarat Andreea Poenaru, purtător de cuvânt al Administraţiei Bazinale de Apă Prut – Bârlad.

 

Sursa: bzv.ro