Bombă descoperită la Munteni

Bomba Munteni O bombă de aviație de 250 kilograme, din Al Doilea Război Mondial, a fost detonată de pirotehniști ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați, chiar în locul unde a fost descoperită, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al ISU Galați.

„Proiectilul a fost descoperit de un sătean, Ionel Cană, de 54 ani, pe propriul teren aflat la aproximativ patru kilometri de comuna Munteni, din apropierea municipiului Tecuci. Bărbatul a descoperit bomba în timp ce se afla la arat și a alertat autoritățile sunând la 112. O echipă de pirotehniști de la ISU a luat măsura detonării proiectilului chiar în locul unde a fost descoperit, pentru că era periculoasă transportarea la poligonul special, iar terenul permitea efectuarea operațiunii de detonare”, a explicat purtătorul de cuvânt Eugen Chiriță.

Totodată, el a mai spus că este a treia bombă de aviație descoperită de același sătean, în aceeași zonă, în ultimul an și jumătate.

„Acel teren va fi cercetat de echipa pirotehnică cu aparatura specială de detecție”, a precizat Chiriță.

Sursa: realitatea.net

One thought on “Bombă descoperită la Munteni

  1. Cand vor peria terenul genistii ? Au fost gasite mai multe . In fiecare an se gaseste cate una . Chiar trebuie sa moara cineva ?

Comments are closed.