Acţiune de suflet a poliţiştilor din Tecuci

Polițiștii tecuceni au răspuns prezent apelului lansat de către Centrul de Transfuzii Galați

Donare sange Tecuci (2) Deși în fiecare zi sunt în slujba comunității, săptămâna aceasta 50 de polițiști gălățeni au oferit o șansă la viață bolnavilor care au nevoie de transfuzii,  donând sânge.

Poliția Municipiului Tecuci a  organizat o campanile de donare sânge în zilele de 8, 10 și 11 mai 2017, la care au participat 50 de polițiști.

Donare sange Tecuci (1) Inițiatorul activității este un agent de poliție, ajutor șef de post în comuna Brăhășești, care aflând de situația de criză de la nivelul  Centrului de Transfuzii Galați și-a informat colegii și împreună au „acționat” pentru a salva vieți.

Recoltarea sângelui a fost realizată la Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci, fiind efectuată de speciliaști din cadrul Centrului  de Transfuzii Vrancea.

 

Biroul de Presă al IPJ Galaţi

4 thoughts on “Acţiune de suflet a poliţiştilor din Tecuci

 1. Ati spus foarte bine „situația de criză de la nivelul Centrului de Transfuzii Galați” dar de ce „Recoltarea sângelui … fiind efectuată de speciliaști din cadrul Centrului de Transfuzii Vrancea.”? si implicit sangele donat a „plecat” la Focsani?
  comoditate? nepasare? lipsa de interes? durere…
  astept o continuare a articolului…daca sunteti ziaristi de investigatie.

  1. Nu are nicio importanţă în ce localitate ajunge sângele atâta timp cât va salva o viaţă sau mai multe.

   1. Ba are importanta ! Centrul de Transfuzii Vrancea trebuia sa dea Spitalului Tecuci, in schimbul sangelui recoltat, o cantitate de sange echivalenta, conservata in unitati de transfuzie. Nu e corect ca bolnavii din Tecuci, in cazuri cronice sau de urgenta, sa stea la mila centrelor judetene , iar Spitalul nostru sa nu dispuna, permanent, de un stoc minim de siguranta.

 2. Autorul articolului a vrut sa pună într-o lumină bună acestă activitate, dar, fără să-și de-a seama, „a dat” în Centrul de Transfuzii Galați, care, nu a putut realiza acestă recoltare la Tecuci.
  Partea bună este că măcar au permis centrului de Transfuzii Vrancea să-și facă treaba.
  Este cert faptul că acest sânge va salva vieți indiferent de județ, la fel de cert cum este și faptul că acestui articol îi lipsesc anumite informații.

Comments are closed.