Circ la Casa de Cultură

Gologan Lucia Tecuci Instituția municipală din Tecuci, care ar trebui să promoveze doar cultura, se pare că în ultimele luni promovează prin managerul său doar scandalul.

Lucia Gologan, directorul acestei unități, se comportă dictatorial atât cu angajații cât și cu persoanele care doresc să își promoveze o carte, o acțiune, etc.

Conform surselor, aceasta solicită angajaţilor să dea note explicative pentru orice fleac, organizează ședințe interne în care nu are nimic de zis vizavi de activitățile Casei de Cultură, dorește să se facă programări la ea atunci când un scriitor doreşte închirierea unei săli pentru vreo lansare, nu poate fi deranjată la telefon în timpul programului, punând bețe în roate oricui promovează cultura.

La ultimul spectacol, Gala teatrului școlar, nu s-a făcut publicitate evenimentului iar în sala au fost cel mult 20 de spectatori. La ora actuală, chiar dacă s-a scurs o săptămână, conducerea instituției habar nu are cui s-au decernat diplomele, în pauza de jurizare care a durat mai mult decât spectacolul în sine, nefiind în stare să noteze cineva numele câștigătorilor.

Prof. Mircea Călianu a suferit o dificilă intervenție chirurgicală, ajungând de urgență la spital, iar directoarea în cauză dorea să fie anunțată în prealabil de internare, neînțelegând că boala unui om nu poate fi constatată înainte. Exemplele de comportament haotic pot continua.

Plan Cultural 2017 Casa de Cultura Tecuci Ieri, la Casa de Cultură, a sosit prof. Eleonora Stamate, care, conform unui proiect de hotărâre, avea aprobată o sumă de bani pentru editarea revistei „Tecuciul literar artistic”. Directoarea Gologan nici nu a vrut să audă de această cerință, de alocarea sumei de 1.500 lei, invocând faptul că ea nu știe de acel proiect CL, că nu are în planul cultural finanțarea acelei reviste.  Totul a degenerat în scandal, Poliția fiind chemată în instituție pentru a potoli spiritele încinse.

În loc să promoveze activitățile unității, la Casa de Cultură, de câteva luni, se promovează cu succes doar tărăboiul!