Guvernul a aprobat Legea vaccinării obligatorii

Vaccinare Guvernul a aprobat proiectul de lege care instituie obligaţia vaccinării copiilor cu vaccinurile prevăzute în Calendarul Naţional de Vaccinare, precum şi cu cele administrate în situaţii epidemiologice speciale întregii populaţii sau unor grupuri de populaţie.

Potrivit legii, la data înscrierii într-o colectivitate, instituţia are obligaţia de a solicita prezentarea unei adeverinţe, emisă de către medicul de familie, care are în evidenţă persoana respectivă, care să ateste efectuarea, respectiv neefectuarea vaccinărilor obligatorii.

Categoriile de vaccinări obligatorii sunt:

– vaccinările cuprinse în Calendarul Naţional de Vaccinare pentru copii;

– vaccinările impuse de situaţii epidemiologice care implică vaccinarea ca măsură de intervenţie în vederea limitării bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare;

– vaccinările pentru personalul medico-sanitar din unităţile sanitare publice şi private;

– vaccinările pentru alt personal din unităţile publice şi private care prin natura atribuţiilor sunt expuse suplimentar la boli infecţioase sau pot reprezenta surse de infecţie care ar putea pune în pericol sănătatea publică, stabilite prin hotărâre de guvern.

Răspunderea privind prezentarea copilului la vaccinare revine părinţilor, reprezentantului legal sau, după caz, persoanei care se ocupă de creşterea şi îngrijirea unui copil în baza unei măsuri de protecţie specială.

 

Sursa: hotnews.ro

You cannot copy content of this page