Se întâmplă astăzi

În 21 septembrie întreaga planetă sărbătoreşte Ziua Internaţională a Păcii şi Ziua Internaţională de luptă împotriva bolii Alzheimer.

Ziua Internaţională a Păcii

Ziua Pacii Este sărbătorită în fiecare an pe 21 septembrie. Aceasta este dedicată păcii şi în special absenţei războiului şi a violenţei. De exemplu cum ar fi încetarea temporară a focului într-o zonă de război pentru accesul ajutorului umanitar.

Ziua a fost sărbătorită pentru prima oară în 1982, iar de atunci este sărbătorită în fiecare an de mai multe naţiuni, organizaţii politice şi militare .

Ziua Internaţională de luptă împotriva bolii Alzheimer

Alzheimer Boala Alzheimer (Morbus Alzheimer) este o afecţiune degenerativă progresivă a creierului care apare mai ales la persoane de vârstă înaintată. Aceasta produce o deteriorare din ce în ce mai accentuată a funcţiilor de cunoaştere ale creierului, cu pierderea capacităţilor intelectuale ale individului şi a valorii sociale a personalităţii sale, asociată cu tulburări de comportament, ceea ce realizează starea cunoscută sub numele de demenţă.

Boala şi modificările organice din creier care o însoţesc au fost descrise pentru prima dată de Alois Alzheimer, psihiatru şi neuropatolog german.

Denumirea de „boală Alzheimer” a fost utilizată pentru prima dată de psihiatrul german Emil Kraepelin în manualul său de psihiatrie, în anul 1911.

Această boală reprezintă forma cea mai comună de declin mintal la persoanele în vârstă şi a devenit tot mai frecventă o dată cu creşterea longevităţii.

 

Sursa: Wikipedia

You cannot copy content of this page