Șantierele de construcții au intrat în vizorul ITM Galați

Santier Miercuri, 18 octombrie 2017, reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Galați (ITM) cu sprijinul polițiștilor de la Serviciului Ordine Publică, al  Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați și  Serviciului pentru Imigrări al Județului Galați, au desfășurat o acțiune pentru depistarea cetăţenilor străini care desfăşoară activităţi lucrative pe raza judeţului Galaţi, fără forme legale.

Astfel, au fost depistaţi cinci cetăţeni străini, trei din Republica Moldova și doi din Ucraina, care desfăşurau activităţi în domeniul construcțiilor pe raza municipiului Galați, în cadrul unui șantier, încălcând dispozițile legale.

Un bărbat, cetăţean ucrainian, a fost  sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 600 lei, fiindu-i totodată  aplicată și măsura interdicţiei de intrare pe teritoriul României pentru o perioadă de 6 luni.

În urma verificărilor efectuate de polițiști la sediile a două societăţi comerciale cu privire la cazarea cetăţenilor străini depistaţi, au fost contatate încălcări ale prevederilor legale privind accesul, evidenţa şi protecţia turiştilor în unități de primire turistice,  motiv pentru care au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.000 lei.

În perioada următoare  reprezentanții Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați vor finaliza verificările efectuate la agenţii economici, unde îşi desfăşurau activitatea cetăţenii străini depistaţi.

You cannot copy content of this page