Iar acesta-i doar începutul…

Margarina pe paine Tecuciul nu scapă nici anul ăsta de vedete. Impozitele cresc cu cinci sute la sută. Cine-i vedeta? Nu vă spun.

Cum să mai scoţi ochii în lume? Nici n-apuci să zici de unde eşti că te şi întreabă: „Am auzit că mâncaţi numai margarină pe pâine, ca să vă plătiţi impozitele, de când au crescut cu 500%. E-adevărat?”.

Şi pentru că o ruşine nu vine niciodată singură, mai primeşti una: „Am auzit că veţi da lovitura cu banii încasaţi la buget din taxa pentru schimbare de sex. E-adevărat?”.

Cum naiba să dai lovitura cu 15 lei, cât e taxa pentru schimbarea sexului? Însă acum o întreagă naţiune va crede că la Tecuci toţi vor să-şi schimbe sexul, iar taxa este atât de mică astfel încât să ajungă la toată lumea şi să nu descurajeze pe nimeni.

Era bună o taxă pentru schimbarea partidului cu şase luni înainte de alegeri. O taxă de 50 de lei. Nu cunosc nici o persoană care să dorească să îşi schimbe sexul, în schimb am auzit că sunt mulţi care trec dintr-un partid în altul chiar când ţi-e lumea mai dragă.

În definitiv 50 de lei nu descurajează pe nimeni. În plus trecerea în alt partid e ca schimbarea de sex. Este ca şi cum ţi-ai arunca bărbăţia la câini fiindcă nu mai ai nevoie de ea.

Cât priveşte margarina pe pâine, sunt sigur că vă veţi obişnui.

One thought on “Iar acesta-i doar începutul…

  1. Impozitele agentilor economici cresc cu cinci sute la sută. In realitate, pretul produselor si serviciilor, platite de catre intreaga populatie a municipiului, va creste cu acest procent. Dar ne-am obisnuit : creste inflatia, cresc preturile; creste pretul la benzina si motorina, cresc preturile ; creste pretul la energie electrica, cresc preturile; patronii vor sa-si schimbe parcul auto, cresc preturile. Mai nou, creste numarul de personal si salariile in Primarie, cresc preturile. E de inteles ca va creste si pretul la margarina, asa ca, in curand, vom manca doar paine…paine si apa.
    Sunt convins insa ca, mobilizati de dragii nostrii alesi locali, ne vom obisnui si cu aceste binefaceri…

Comments are closed.