„Fulgi de nea pe portativ” la Clubul Copiilor Tecuci

Clubul copiilor Tecuci (1)Audiția de pian oferită de copiii care studiază pianul la Clubul copiilor Tecuci, sub îndrumarea prof. Alexandra Manolache, s-a numit „Fulgi de nea pe portativ” anul acesta. Evenimentul a avut loc miercuri, 20 decembrie 2017, în sala  amfiteatru a Clubului copiilor Tecuci, spectacol oferit cu ocazia sărbătorii Crăciunului.

Au participat cu bucurie dar și cu mari emoții (inerente) părinți, bunici, rude și dascăli ai micuţilor pianiști.

Clubul copiilor Tecuci (4)Micii pianiști au oferit, cu talent și dăruire, emoții artistice auditoriului într-un eveniment artistic ce a îmbinat inocența debutanților cu experiența laureaților la diverse concursuri naționale și internaționale de interpretare pian.

Aceşti copii  au pus Tecuciul pe harta orașelor cu performanțe notabile în acest domeniu. Printe „fulgii de nea” care s-au evidențiat enumerăm pe debutantii: Doruş Ana Maria, Manoliu Andrada, Ștefan Denis, Gao Alexandru. Au avut evoluții remarcabile și pianiști cu mai mulți ani de studiu: Ghinea Maria, Trandafir Dani. Dar impresiile cele mai puternice le-au produs nucleul de copii performanți în studierea pianului, cu experiența dată de participarea la diverse concursuri: Luiza Gao, Anamaria și Matei Arhire, Dinu Alexandra, Manoliu Alexandra, Sara și Roni Filimon, Beatrice Anghel, Cosmin Răducan, Cosmin Bardas, Laura Căluian, Clara Condrache, Diana Condrache.

Clubul copiilor Tecuci (6)Totul s-a desfășurat într-un cadru feeric, de sărbătoare, sub semnul și în spiritul apropiatelor sărbători de iarnă.

Intrată în tradiție, povestea de Crăciun a micilor pianiști tecuceni, a creat momente de bucurie și încântare   participanților prin fulgii de nea lansați pe portativ.

Felicitări elevilor, inimoasei profesoare Alexandra Manolache și părinților acestor copii minunați. În această triadă elev-profesor-părinte, în domeniul studierii pianului, rolul părinților este mai mare decât în sistemul clasic de educație, presupunând investiții materiale și spirituale  deosebite, pe termen îndelungat în sprijinirea demersului educativ-artistic de formare armonioasă a copiilor .

Felicitări și succes la concursurile de interpretare pian și evenimentele artistice la care vor participa în anul următor!