Concursul de pictură „Ucenici la porțile credinței” și-a desemnat premianții

Iconografie Tecuci (1)Inițiat în urmă cu mai mulți ani de către Palatul copiilor Galați, filiala Tecuci, joi 21 decembrie 2017, la etajul Casei de cultură a avut loc premierea participanților la ediția din acest an a concursului de pictură „Ucenici la porțile credinței”.

Expoziția a cuprins lucrări de plastică, color și creion, dar și lucrări de iconografie, avându-l coordonator pe inimosul profesor Ioniță Bebea.

Iconografie Tecuci (4)Am urmărit cu mare interes cele circa 60 de lucrări expuse și am remarcat în toate foarte multă pasiune și mult talent, investit în acestea.

În fața mai multor copii și părinți aflați la etajul casei de cultură, profesorul Ioniță Benea a început prin a aduce mulțumiri copiilor care au participat la acest concurs, dar și părinților acestora pentru sprijinul acordat și îndemnul de a fi mereu aproape de artă.

În continuare, a luat cuvântul gazda evenimentului, Lucia Gologan, manager al Casei de cultură, începând prin a face o atentă și profundă analiză a lucrărilor expuse, apreciind talentul tuturor concurenților. Vorbitoarea apreciază și profesionalismul îndrăgitului profesor Ioniță Bebea, pe care, ne spune, că îl cunoaște din anul 1987 când își aducea la Casa pionierilor de atunci, copilul îndrăgostit de arte plastice.

Iconografie Tecuci (2)Vorbitoarea îl consideră pe profesorul Bebea un adevărat dascăl, dedicat cu adevărat vocației pe care și-a ales-o și de care nu se poate despărți: „Avem acum în fața noastră o expoziție care ne înfățișează lucrări ce țin de diferite gesturi umane, cu o interesantă viziune a spațiului ce ne înconjoară. Pictura, se știe, este la fel ca și muzica, o adevărată artă. Găsim aici și lucrări în creion și grafică, dar și icoane. Am văzut printre tablouri chiar și picturi naive, și asta e un lucru plăcut. Expoziția această ne demonstrează încă odată că, așa cum se spune și mai ales se știe, copiii trebuie să fie copii dar, ei trebuie ajutați și îndrumați să facă din ce în ce mai mult și dacă se poate, mai bine.

Iconografie Tecuci (3)Din partea mea, toți copiii care au expus aici merită toate laudele. Chiar dacă mulți din cei ce au expus aici nu vor urma artele plastice ca meserie, acum, copiii trebuie să se bucure pentru ce au realizat. Felicitări copiilor, profesorilor și părinților care îi susțin”, a încheiat Lucia Gologan.

Trecându-se la acordarea diplomelor, întrebându-l înainte pe profesorul Bebea câte diplome va acordă, acesta mi-a spus simpu „Pentru mine, toți copiii sunt câștigători”. Iar noi spunem același lucru.

Diplome au obținut următorii elevi: Amalia Ilie, Alesia Boscu, Maria Băncilă, Miruna Ioan, Andreea Rotaru, Ariana Bălan, Andreea Barbălată, Maria Enache, Alex Goia, Maria Babeș, Ionela Horduna, David Chesu, Alina Borza, Ioana Istrati, Francesca Costea, Giulia  Diaconu, Irina Istrate, Ralua Alexe, Teodora Palade, Nicoleta Capotă, Ioana Palade, Ricardo Marin, Corina Ion, Maria Ariton, Raluca Avram, Gabi Rarinca, Florentina Gutanu, Maria Cobzaru și Bianca Alionte.

Felicitări tuturor!

 

Iancu Aizic