Concert de colinde și folk la Ateneu

Concert Ateneu Pelin (1)Fundația Pelin a oferit tecucenilor un nou și atractiv concert de colinde și folk. Spectacolul, care a avut loc vineri 22 decembrie 2017 la Ateneu, a fost deschis de sufletul fundației, Doru Eugen Pelin care, după ce a salutat publicul spectator și a mulțumit acestora pentru prezență, a ținut să arate că anul 2017 a fost unul greu pentru fundație dar, s-a făcut tot posibilul  pentru a se trece cu bine peste toate greutățile apărute.

Concert Ateneu Pelin (2)Astfel, a fost organizată cu mult succes prima ediție a Festivalului internațional al aforismului unde prof. scriitor Vasile Ghica a avut un rol determinant, a fost deschis Clubul „Smaranda Brăescu” și s-a realizat, cu sprijinul prof. Olimpiu Zăgrean, prima ediție a Festivalului Demetriade. Au mai fost și alte acțiuni unde au participat artiști renumiți din diferite ramuri ale artei și culturii: „Trebuie să vă mulțumim dvs, tuturor tecucenilor pentru că ne-ați susținut și încurajat. Astăzi îl avem din nou invitat pe profesorul, interpretul și cantautorul tecucean Cristi Corcioveanu care, împreună cu invitații dânsului, ne vor oferi o seară de colinde și folk, așa cum se cuvine acum, în preajma marii sărbători a Crăciunului. De altfel, avem în plan să organizăm și aici, un festival al folkului” a încheiat Doru Pelin.

Concert Ateneu Pelin (3)În timp ce ascultăm frumosul discurs al gazdei, pe ecran urmăream un frumos videoclip cu interpretul Cristi Corcioveanu în prim plan, cu frumoase imagini de iarnă și mai ales de Crăciun, film realizat de câțiva prieteni ai dânsului din Brașov.

Cantautorul Cristi Corcioveanu și-a început recitalul cu o frumoasă piesă de Crăciun realizată de acesta, pe textul bunului prieten Sorin Poclitaru, aflat în sală. A urmat piesa „Trec anii”, pe versurile aceluiași poet și piesa „Dorința”, muzică și text de Cristi  Corcioveanu.

Concert Ateneu Pelin (4)Urcat pe scenă, poetul Sorin Poclitaru din Gura Humorului ne-a citit, dar mai bine zis ne-a interpretat ca un adevărat actor „Scrisoarea unui arab”, o piesă plină de umor. A urmat poezia „În fiecare oraș”, poezie cu trimitere la autor.

Invitată în scenă, tânăra talentată interpretă Ștefania Iacob, din Botoșani, și-a început recitalul cu piesa „Când ninge” pe versurile lui Sorin Poclitaru după care poetul ne-a recitat poezia „Scrisoare către oameni grași”.

Concert Ateneu Pelin (10)Ștefania Iacob a continuat cu piesa „Ninge azi” pe textul poetului de față pentru ca apoi, poetul să ne recite poezia „Scrisoare către iubita”. Ștefania Iacob ne-a interpretat piesa „Ai milă”, tot pe versurile poetului de față care ne-a citit în continuare poezia „Mă îngraș”, urmată de o altă poezie destinată tot burtoşilor.

Ștefania Iacob a interpretat cu mult patos „Rău mă dor ochii, mă dor”, după care poetul a citit poezia dedicată Elenei Udrea intitulată „Doamna Udrea și teologia”. În continuare, din repertoriul marelui trubadur Tudor Gheorghe, Ștefania ne-a prezentat piesa  „Leru-i ler” Poetul și-a încheiat recitalul plin de umor cu o piesă nostalgică, proaspătă, intitulată „De Crăciun” iar interpreta a încheiat frumosul recital cu piesa nemuritoare „Galbenă gutuie”.

Concert Ateneu Pelin (7)Revenit la microfon, Cristi Corcioveanu ne-a cântat „Noapte de Crăciun” urmată de un colind cules de Ștefan Hrușcă intitulat „Trandafirul”.

A urmat o frumoasă melodie „ Ramură de brad”, pe versurile marelui poet George Țărnea. În final interpretul ne-a prezentat un nou colind încheind prin a ura tuturor sărbători fericite şi un an nou mult mai bun!

 

Iancu Aizic