Atelierul de pictură „Dimitrie Hârlescu” la prima ediție

 

Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci în parteneriat cu Școala Gimnazială „Iorgu Iordan”, Colegiul Național „Spiru Haret” și Școala Gimnazială „Sfântul Stelian” Umbrărești Deal, a organizat în perioada 20 – 22 februarie 2024, Atelierul de pictură „Dimitrie Hârlescu”, ediția a I-a, sub coordonarea profesorului pictor Constantin Ilaș și a restauratorului Adrian Mihalache. 

 Pe parcursul a trei zile, Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” din Tecuci a fost un spațiu vibrant de creativitate, unde elevi talentați au dat viață personajelor din basmele populare românești. Atelierul de pictură, coordonat de prof. Constantin Ilaș, a oferit participanților șansa de a explora universul fascinant al folclorului românesc prin intermediul culorilor. Elevii au pictat tablouri expresive, folosind diverse tehnici și stiluri artistice, reușind să surprindă esența basmelor și a personajelor îndrăgite. Diferitele personaje expuse au reflectat imaginația bogată a elevilor și dragostea lor pentru tradițiile românești. 

Atelierul a fost o experiență educativă și artistică valoroasă, care a contribuit la cultivarea creativității elevilor și la promovarea valorilor culturii populare românești. Prof. Constantin Ilaș a apreciat talentul și entuziasmul participanților, menționând că arta are un rol important în educația tinerelor generații. 

 La finalul evenimentului, elevii au fost felicitați de managerul muzeului, Daniel Dojan, au primit o diplomă de participare și un mic dar pentru efortul depus. 

Picturile realizate de micii artiști vor fi subiectul unei expoziții organizate anul acesta de muzeul tecucean, oferind publicului larg posibilitatea de a admira talentul elevilor și de a se bucura de frumusețea basmelor românești transpuse în pictură. 

Acest eveniment cultural organizat de Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci demonstrează importanța implicării elevilor în proiecte artistice care le stimulează creativitatea și le cultivă dragostea pentru folclorul românesc.

 

Muzeul de Istorie „Teodor Cincu”