Două persoane reținute pentru trafic de droguri – VIDEO

 

Joi, 22 februarie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Galați au dispus reținerea a doi inculpați, membri ai aceleiași familii, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc în formă continuată și trafic de droguri de mare risc în formă continuată. 

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în perioada septembrie 2023 – februarie 2024, acţionând în mod repetat inculpații, din care unul minor în vârstă de 17 ani la data începerii comiterii faptelor, au procurat, deţinut, depozitat, transportat, distribuit şi vândut către consumatori din județul Galați peste 500 grame canabis (drog de risc) și aproximativ două kilograme de cristal (3 – CMC și 4-CMC, droguri de mare risc). 

 În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate peste 180 de plicuri conținând substanță vegetală, porționată și ambalată în scopul comercializării, mai multe pungi și recipiente conținând substanță vegetală, mai multe punguțe cu substanțe de tip cristal, cântare electronice, obiecte purtătoare de urme de substanță, sume de bani, precum și alte mijloace de probă. 

A fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Galați  cu propunerea de  arestare preventivă a celor doi inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile. 

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Galați și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, se arată în comunicatul DIICOT Galați.