Accident rutier mortal pe DN25

 

Astăzi, 22 februarie 2024, la ora 18:26, Inspectoratul de Poliție Județean Galați a fost sesizat telefonic, prin apel la 112, privind faptul că pe DN 25, în interiorul localității Ivești din județul Galați, ar fi avut loc un accident rutier în urma căruia o persoană a fost rănită grav. 

Din verificările preliminare efectuate de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Galați, s-a stabilit faptul că un bărbat cu vârsta de 43 de ani, domiciliat în oraș Roznov, județul Neamț, conducea un autoturism pe DN 25 având direcția de deplasare către municipiul Galați. La un moment dat ar fi surprins și accidentat grav un bărbat de 60 de ani, din satul Șișcani, județul Vaslui, domiciliat fără forme legale în localitatea Ivești, care s-ar fi angajat în traversarea arterei rutiere prin loc nepermis. 

La fața locului au intervenit de urgență și echipaje medicale de la ambulanță, însă bărbatul accidentat nu a răspuns la manevrele de resuscitare, fiind constatat decesul. Conducătorul auto deține permis de conducere valabil, iar la testarea pentru consumul de alcool rezultatul a fost negativ.  

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de ucidere din culpă, urmând ca în cursul cercetărilor să se stabilească cu exactitate împrejurările în care s-a produs acest tragic eveniment rutier.  

În zona producerii accidentului traficul rutier a fost blocat în totalitate. După finalizarea cercetării la fața locului, acesta urmează să fie reluat pe ambele sensuri de mers, transmite IPJ Galați.