Furt cu repetiție la Drăgănești – VIDEO

 

În urma apariției în spațiul public online a unei postări în care se face referire la un furt și rănirea unui câine, care ar fi avut loc în noaptea de 17 februarie 2024 de pe o proprietate situată în comuna Drăgănești, județul Galați, Compartimentul de Relații Publice din cadrul IPJ Galați este abilitat să comunice următoarele. 

Luni, 19 februarie 2024, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Tecuci au fost sesizați cu privire la un furt de ovine din incinta respectivă. 

Aceștia s-au deplasat la fața locului și au stabilit că persoane neidentificate până în prezent ar fi sustras, prin escaladarea gardului împrejmuitor de la o microfermă, două oi și câteva păsări de curte, dintr-o anexă a imobilului. Prejudiciul estimat este de aproximativ 1.500 de lei.  

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și rănirea cu intenție a animalelor. Polițiștii efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci, în vederea identificării autorilor și luării măsurilor legale ce se impun. 

În cursul lunii mai 2023, de la aceeași proprietate a mai fost sesizat furtul a 5 oi, 6 miei și 15 găini. În urma sesizării polițiștii au efectuat cercetarea la fața locului și au deschis un dosar penal pentru infracțiunea de furt calificat.