Vis de copil pe aripile iernii

Elevi Tecuci (1) Astǎzi trǎim ȋntr-o societate care este tot timpul ȋn mişcare. Sunt zile ȋn care ne grǎbim atât de mult sǎ trǎim ziua de mâine ȋncât uitǎm sǎ o trǎim pe cea de azi. Tocmai de aceea ne-am propus un proiect ȋn care sǎ oprim timpul pentru câteva momente, ore, zile şi sǎ trǎim ziua de astǎzi.

Ce mod mai plǎcut poate fi decât acela de a reveni la copilǎrie? Şi cum putem reveni acolo decât prin activitǎţi cu aceştia din urmǎ? De aceea ne-am propus ca pe parcursul ȋntregului an şcolar 2017-2018 sǎ derulǎm un proiect format din mai multe activitǎţi. Ne-am gândit astfel sǎ realizǎm un parteneriat educaţional cu clasa a III-a de la Şcoala Nr. 1 Anghel Ruginǎ Tecuci coordonaţi de prof. Pavel Rodica ȋn colaborare cu prof. itinerant Mǎrculescu Mihaela şi elevii clasei a V-a A de la Şcoala Gimnazialǎ Specialǎ „Constantin Pǎunescu” Tecuci.

Cu ajutorul acestor activitǎţi copiii vor ȋnvǎţa iar alţii ȋşi vor reaminti cǎ porumbelul ȋnseamnǎ pace şi în acelaşi timp dacǎ avem pace avem linişte, prietenie şi cǎldurǎ.

Clovnul ne va arǎta cǎ el este unul dintre mesagerii care aduc zâmbete de bucurie pe chipul elevilor noştri şi nu numai. Adevǎrata fericire ne este adusǎ de un copil care se joacǎ. Când se simte un copil mai liber, mai liniştit, mai ȋncrezǎtor ȋn el, când poate lua el decizii dacǎ nu ȋn lumea jocului? Pentru toate aceste motive şi pentru multe altele(prietenie, comunicare, socializare, integrare, schimb de bune practici) vom aduce la viaţǎ proiectul de faţǎ.

Elevi Tecuci (2) Prima activitate din cadrul acestui proiect s-a desfǎşurat sǎptǎmâna aceasta la Şcoala Gimnazialǎ Specialǎ „Constantin Pǎunescu” Tecuci. Elevii clasei a III-a ai Şcolii nr. 1 Anghel Ruginǎ Tecuci ȋnsoţiţi de prof. Pavel Rodica şi prof. itinerant Mǎrculescu Mihaela au sosit la noi la şcoalǎ sǎ realizǎm o frumoasǎ activitate de iarnǎ. Elevii s-au cunoscut, au colaborat şi au realizat frumoase felicitǎri pe care care le vor dǎrui celor dragi. La finalul activitǎţii elevii au fost „premiaţi” cu o surprizǎ dulce – prǎjituri.

Ȋn ȋncheiere putem afirma cǎ visul unui copil ȋl reprezintǎ: un porumbel, un clovn, o jucǎrie, dulce, etc. Pulberea unui vis este reprezentatǎ de un ȋnceput (acest proiect care va pune bazele unei prietenii şi a unei continuitǎţi).

 

Prof. psihopedagogie specialǎ Fǎrcǎşanu Elena