Un primar a luat două calculatoare acasă, ca să îi verifice pe subalterni – Video

Primarul detectiv Un primar a luat computerele a două subalterne și le-a dus acasă unde, toată noaptea, le-a investigat. Le bănuia pe femei că, sub anonimat, îl denigrează pe o rețea de socializare.

Primarul a rămas doar cu bănuiala, pentru că nu a descoperit nimic. Ionuț Stan este primarul comunei Albeni din județul Gorj și nu a mai avut liniște după ce, pe o rețea de socializare, mai multe persoane cu conturi false au comentat la adresa sa. Acest lucru l-a enervat pe edilul şef, care a ajuns să ia computerele la verificat. El nu a descoperit nimic, însă avocații vorbesc de comiterea mai multor infracțiuni care-l pot costa scump pe primar.

În loc să sesizeze organele de anchetă, edilul s-a hotărât să-și facă singur dreptate. Suspecta două funcționare din primărie că îl sabotează, așa că le-a ridicat computerele pentru a le face o percheziție informatică neautorizată.

Funcționarele nu ştiau de ce sunt bănuite. Una este juristă, cealaltă funcționară la Serviciul Urbanism.

Primarul susține că avea tot dreptul să ridice computerele din instituție, pentru că sunt în grija sa. Avocații spun altceva.

Ionuț Stan are 26 de ani și este cel mai tânăr primar din Gorj. Până acum au fost depuse la Prefectură mai multe sesizări împotriva sa.

Funcționarele se gândesc să depună plângere penală împotriva primarului, scrie stiri.tvr.ro.

Ce prevede Codul Penal: Violarea secretului corespondenţei

Art. 302

(1) Deschiderea, sustragerea, distrugerea sau reţinerea, fără drept, a unei corespondenţe adresate altuia, precum şi divulgarea fără drept a conţinutului unei asemenea corespondenţe, chiar atunci când aceasta a fost trimisă deschisă ori a fost deschisă din greşeală, se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

(2) Interceptarea, fără drept, a unei convorbiri sau a unei comunicări efectuate prin telefon sau prin orice mijloc electronic de comunicaţii se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) au fost săvârşite de un funcţionar public care are obligaţia legală de a respecta secretul profesional şi confidenţialitatea informaţiilor la care are acces, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea unor drepturi.

(4) Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, către o altă persoană sau către public, fără drept, a conţinutului unei convorbiri sau comunicări interceptate, chiar în cazul în care făptuitorul a luat cunoştinţă de aceasta din greşeală sau din întâmplare, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.