Alt proiect ratat: Centura ocolitoare a Tecuciului

b978d-centura2btecuci2b252812529 Controversatul subiect, Centura ocolitoare a Tecuciului, care trebuia să fie finalizată de mult timp, l-a făcut pe senatorul PNL, George Stângă, să adreseze o interpelare Ministerului Transporturilor. A cerut să se prezinte motivele care au stat la baza tergiversării lucrărilor la această centură ocolitoare a Tecuciului şi planurile pe care  ministerul le are ca obiectivul să fie realizat în timp util.

Răspunsul primit de senatorul Stângă a fost că nu sunt emise toate avizele şi autorizaţiile, lucrările sunt făcute în proporţie de 50%, nicidecum 70% cum susţinea senatorul Butunoi, iar ministerul nu are niciun plan şi nu a înaintat vreun nou termen.

„Lucrările sunt blocate din cauza solicitărilor emise de către deținătorii de utilități publice identificate pe amplasamentul lucrării, în special Transgaz SA și SDDE Muntenia Nord. Pentru respectarea solicitărilor emise de deținătorii de utilități în vederea emiterii avizelor tehnice și obținerii autorizațiilor este necesară realizarea exproprierilor suplimentare de teren. Această procedură este îngreunată din cauza lipsei tuturor informațiilor și documentelor de proprietate aferente acestor terenuri. În acest sens, au fost organizate o serie de întâlniri cu reprezentanții Primăriei Municipiului Tecuci în vederea obținerii tuturor informațiilor relevante pentru realizarea unei documentații complete și conforme, în vederea acordării despăgubirilor proprietarilor afectați de relocarea/protejarea utilităților publice. La sfârșitul lunii noiembrie 2017 stadiul fizic al lucrărilor a fost raportat la aproximativ 52%”, a transmis în data de 18 ianuarie Maria Magdalena Grigore, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Este ruşinos faptul că avem un tecucean, din PSD, care este preşedinte al Comisiei pentru Energie şi Transporturi în Senatul României şi care a promis că centura va fi gata în august 2017 dar nu a găsit soluţii pentru rezolvarea acestui proiect, pentru a exista avizele tehnice şi autorizaţiile necesare.

Raspuns Centura ocolitoare Tecuci