Speranţe pentru Servicii descentralizate la Tecuci

PNL Tecuci Pentru a nu obliga locuitorii din nordul județului să facă 150 – 200 de km până în Galați și să piardă o zi întreagă de lucru, PNL și-a propus să întreprindă toate demersurile pentru ca diferite servicii să aibă punct de lucru în Tecuci.

Despre acest lucru a vorbit în conferinţa de astăzi vicepreşedintele PNL Galaţi Lucian Costin:

<<Un prim pas a fost făcut în proiectul „permis de Tecuci”: s-a cerut ministrului Administrației și Internelor, Carmen Dan, și Prefecturii Galați sprijinul pentru înființarea unui punct de lucru al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Galați în municipiul Tecuci. Aproximativ 150.000 de locuitori din nordul județului ar putea fi beneficiarii acestui demers.

Prefectul Dorin Otrocol ne-a asigurat că „susține această măsură, dar constrângerile care țin de asigurarea suportului logistic și a resurselor umane, cel puțin la data prezentei, nu susțin acest lucru”.

În privința spațiului destinat noului serviciu, primarul Cătălin Constantin Hurdubae a promis că poate pune unul la dispoziție: „în data de 7.12.2017 va avea loc recepția noului sediu al grădiniței ce va funcționa în cadrul Școlii nr. 10, urmând ca în acest sediu să fie mutate Grădinița nr. 1 și Grădinița nr. 3. În aceste condiții, am putea să repartizăm pentru punctul de lucru al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere unul dintre aceste sedii și anume: imobilul din str. 1 Decembrie 1918, nr. 27, ocupat de Grădinița nr. 1 sau imobilul din str. 1 Decembrie 1918, nr. 39, ocupat de Grădinița nr. 3”.

Așadar, există sediu, rămâne doar ca Prefectura Galați să asigure suportul logistic și resursa umană pentru a se finaliza această inițiativă.   

PNL își propune să readucă în Tecuci un punct de lucru al RAR (Registrul Auto Român), mai ales că acesta a mai funcționat în zonă pe o perioadă scurtă, de aproximativ 6 luni. Își propune și o permanentizare a serviciului Pașapoarte, în prezent activ în Tecuci doar joia, fapt ce duce la blocaje, îndeosebi în perioada de vară când se întorc în nordul județului cei plecați la muncă în străinătate>>.