Percheziţie de amploare desfăşurată ieri – Video

Arme de vânătoare letale și muniție, ridicate de polițiști

51515-perchezitie2bbraconaj2bgalati Vineri, 16 februarie, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați au efectuat o percheziție, în comuna Corod, la domiciliul unui bărbat, de 47 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și braconaj cinegetic.

În urma percheziției, polițiștii au identificat o armă letală de vânătoare cu o țeavă, calibrul 12 mm, o armă letală de vânătoare cu două țevi lise, calibrul 12 mm, o armă de tir sportiv cu aer comprimat, calibrul 4,5 mm și 47 de cartușe calibrul 12 și 16 mm, deținute fără drept.

Totodată au fost găsite mecanisme și dispozitive de fabricare a muniției, 57 de pastile de culoare cenușie, posibil insecticid clasificat toxic, și aproximativ 29 kg de carne și organe, posibil de vânat.

Din cercetări a rezultat că, în cursul anului 2017, fără a deține autorizație, persoana în cauză ar fi folosit armele de vânătoare pe fondul de vânătoare Corod, împușcând mai multe animale.

De asemenea, s-a constatat că una dintre armele letale de vânătoare figurează ca fiind furată din Italia, din anul 2010.

Toate bunurile deținute ilegal au fost ridicate în vederea confiscării, polițiștii efectuând cercetări în această cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și braconaj cinegetic.

Cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței de judecată, în cursul zilei de astăzi, cu propunere de arestare preventivă.